Vad är Spike Shooter?

A Spike ® Shooter är en energi dryck som infördes 2006 av Colorado Bolaget Spike LLC. Det är för närvarande kända för att innehålla den största mängden koffein i energidrycker, och andra ingredienser som kan öka energieffektiviteten tillfälligt. Dess införande har också präglats av kontroversiellt eftersom vissa människor, särskilt de under 18 år, har fått biverkningar att dricka det. De icke-aktiva ingredienser av Spike Shooter, som säljs i 8. 4 fluid ounce (250 ml) burkar, omfattar kolsyrat vatten, citronsyra och sukralos. Sukralos hjälper till att hålla dryck kalori fri, som utan tvivel ökar denna dryckens popularitet. Många som har provat drycken finner det angenämt söt och jämförbara med andra energidrycker i smaken.

Aktiva ingredienser ingår 300 mg koffein och flera extra "hög energi" potentiella ämnen. En är Vitamin B-12 i en 15. 000-mcg dos, ungefär 25. 000% av USA: s rekommenderade dagliga intaget av detta vitamin. Andra "energi" ämnen är L-tyrosin och yohimbin. Den innehåller L-tyrosin och yohimbin kunde säkert kort höja energi-nivåer och kan svara för den mäktiga natur Spike Shooter, men kan också vara ansvarig för vissa av sina problem. L-tyrosin är en aminosyra som används i många energidrycker, och det kan förbättra koncentration, men det kan orsaka biverkningar som illamående och diarré, särskilt när det tas på fastande mage.

Yohimbine används oftast för att mot impotens och sexuell dysfunktion. Dess biverkningar kan vara betydande och omfattar skenande hjärta och högt blodtryck. Högre doser kan orsaka panikattacker, hallucinationer och yrsel. Dessa ingredienser, särskilt förekomsten av yohimbin, kan svara för de många varningstexter på Spike Shooter burkar. Förutom att föreslå dem under 18 år bör inte konsumera drycken kan varningstexter rekommenderar att drycken bör undvikas av följande personer:
 • äldre
 • Kvinnor som är gravida eller ammande
 • Personer med hjärtsjukdom och /eller högt blodtryck
 • De med hypotyreos
 • Personer med psykiska sjukdomar
 • som lider av astma
 • Människor som har spasmer
 • människor som får ofta migrän

rekommendationer om konsumtion tyder människor försöker dricka bara en halv första kan för att se om de kommer att tolerera den Spike Shooter. Anekdotiska bevis från fans av energidrycker rekommenderar att du följer detta råd. De flesta människor antyder dessutom att drycken är mycket mer sannolikt att orsaka kräkningar, om den tas på fastande mage. Andra människor Observera att "Comedown" från energi dryck är betydande och kan leda till depression och svår huvudvärk.

Trots att begränsa användningen till ett fåtal grupper, Spike Shooter kan vara lätt att hitta i servicehandeln i ett antal amerikanska stater och det kan beställas på nätet. Det är lite prat om förbud mot försäljning av produkten till dem under 18, och några gymnasieskolor har förbjudit användning av den på campus eftersom eleverna har fått biverkningar av det. Dessa reaktioner innefattar extrema kräkningar och hjärtklappning. Det finns potentiell fara för dem som dricker mer än en Spike Shooter, eftersom högre doser av koffein och yohimbin sannolikt har starka biverkningar.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.