Vad är Premium Kaffe?

Premium kaffe, även kallad specialitet kaffe, definieras ofta som kaffe gjort från unikt smaksatta bönorna som behandlas med särskild omsorg. Denna typ av kaffe är oftast dyrare, men föredras av vissa människor för sin smak. Premium kaffebönor normalt odlas vid välj geografiska områden, såsom delar av Karibien. Det finns ett antal olika steg som kaffe går igenom innan de levereras till konsumenten. Bönorna är oftast planteras, odlas och skördas på en och samma plats innan flyttas någon annanstans för att bli grillade, förpackas och transporteras runt om i världen. Produktionen av premium kaffe beror ofta på specialister gör dessa arbetstillfällen i samtliga produktionsled.

Kaffebönor måste planteras inte bara i rätt typ av jord, men också på rätt höjd för att stimulera deras tillväxt . Premium kaffe är ofta odlas i mikroklimat som är atmosfäriska områden med speciella egenskaper som skiljer sig från det omgivande området. Mikroklimat används ofta för att även odla andra grödor som kräver specifik värme och fuktighet. En annan viktig aspekt för att bevara möjligheten av premium kaffe plockar kaffebönor vid rätt tidpunkt. Detta är en process som kallas skörd, som normalt innebär en grupp arbetare som samlar in och hämta kaffe körsbär när de är mogna och redo för bearbetning. Under denna fas är körsbär skalade och rengjorda. Denna råvara kallas råkaffe. Vid framställning av premium kaffe, är det ofta nödvändigt med en kaffe körsbär torkas i lagom takt och lagras vid optimala förhållanden för att förvandla den till en av kaffebönor. Det finns olika metoder för rostning och brygga kaffe i den slutliga produkt. Det främsta målet för en kaffe roaster är att använda rätt utrustning och teknik för att bevara den unika smak av bönor. Rostning omfattar uppvärmning av bönor vid rätt temperatur tills de expandera och ändra egenskaper, t. ex. färg och smak. Bönorna kan sedan malas eller krossas till mindre partiklar att förbereda dem för bryggning. Specialty coffee kräver att dessa partiklar är en exakt storlek för att bevara sin kvalitet.

Den sista processen i kaffekokning brukar bryggning. Kaffe kan tillagas och serveras på olika sätt. Espresso och cappuccino är exempel på särskilda kaffedrycker. Brewing premium kaffe innebär vanligtvis kokta marken bönor i en viss kvalitet och kvantitet av vatten, vid rätt temperatur. Innan bönor paketeras och levereras, de flesta special producenter brygga och smaka på produkten för att se den rymmer upp till önskad kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.