Vad är Pie Pumpkins?

Pie pumpor är av flera olika sorter av pumpa odlas för att äta istället för dekorativa ändamål. Generellt pie pumpor är mindre och mer kompakt än dekorativa pumpor. Recept kräver pumpa kan använda konserverad eller färsk pumpor paj, men borde aldrig ha dekorativa pumpor användas som ett alternativ. I Nordamerika är dekorativa pumpor uthuggen jack-o'-lyktor för att hedra Halloween. Pumpor föds upp för detta ändamål är vanligtvis avsedda att vara mycket stora, främst ihåliga och flat botten för stabilitet. Den sidoeffekt av den stora tillväxten är att kött av pumpa brukar vattniga och intetsägande. Även fröna inuti dekorativa pumpor är utmärkta för rostning, bör köttet inte ätas, eftersom det vanligtvis är smaklös. Vanliga former av dekorativa pumpa omfatta Howdon biggy och Connecticut fält.

Pie pumpor är små och kompakta och har oftast ett medium eller mörk orange färg. De visas vanligtvis på marknader och dagligvaruhandeln i september, och fortsätter att säljas via november. Den vanligaste sorten paj pumpa är härligt smakrika Sugar Pie, men andra äter pumpor kan omfatta vinter lyx, djupt röda och gyllene cushaw. Den mest uppenbara användningen av dessa pumpor är att baka hösten favorit Pumpkin pie. För att göra paj, skär pumpan på mitten och ta bort alla frön och trådiga "mod" och sedan baka tills den är helt mjuk, vanligtvis cirka en och en halv timme. I en mixer, kombinera pumpa med grädde, ägg, brunt socker och kryddor. Normalt används kryddor omfatta kanel, malda kryddnejlikor, muskot och kryddpeppar. Häll den mixade blandningen i en enda pie crust och grädda 40-50 minuter.

Pie pumpor kan användas i alla recept som kräver pumpor. Indiska köket innehåller recept på kryddstarka pumpa curry, som gör en läcker måltid höst. Försök lägga kokta pumpa till pannkakssmet innan tillagning, sedan toppning med lönnsirap och vispgrädde. Olika recept finns att pumpa soppa, som kan vara stärkande och fylla på svala kvällar.

För en fuktig och läcker pumpa bröd, laga pumpa som i paj receptet ovan och tomatpuré eller använda konserverad pumpa. Kombinera mos med mjöl, smält olja eller smör, socker, ägg, nötter och kryddor. Olika recept kräver olika stigande ingredienser, men många kockar föredrar en blandning av bikarbonat och bakpulver. För att göra denna fyllning bröd en läcker efterrätt, tillsätt en halv paket halvsött chips choklad. Grädda i ugnen tills en kniv stack i brödet kommer ut rena.

Pie pumpor är en utmärkt källa för betakaroten, kalcium och kalium. För vegetarianer kan det ge en utmärkt ersättare för kött på vintern grytor och soppor. Många anser Pumpkin Pie vara essensen av hösten, påminde dem om skarp fallande löv, sval kvällar och närmade helgdagar. Alla pumpa recept kan vara en källa till tröst och värme, men se till att använda rätt sorts pumpa för att uppnå ett rikt smaksatta resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.