Vad är Pannbiff?

Pannbiff är en kötträtt som görs genom att blanda magert hackat oxkött med flera ingredienser innan gjutning den till en bulle och matlagning den. På avstånd ser Pannbiff ungefär som en hel stek, även om likheten är lika uppenbar på nära håll. Denna rätt är traditionellt serveras med sås, och det är ett gemensamt erbjudande på institutioner och förpackade måltider, tack vare den relativt låga kostnaden för Pannbiff jämfört med all-kötträtter. Det är också möjligt att göra Pannbiff från noll hemma, och några restauranger erbjuder det, ibland upphöja det till en gourmet erbjudande. Förutom hackat oxkött, inkluderar traditionella Pannbiff ägg, lök, mjölk och brödsmulor, blandas och pressas till en bulle. Den patty kan vara stekt, stekt eller bakad, beroende på smak av kocken. För kompletterande sås, pannan kan vara deglazed eller kocken kan använda sås från en annan matlagning projekt, och ingredienser såsom grillad lök och svamp kan läggas till Pannbiff som garnering. Persilja och andra gröna garnishes är också inte ovanligt.

Denna rätt är också ibland kallas hamburgare biff. Det var populärt på 19 och 20-talen som ett billigt sätt att lägga till protein till en måltid, eftersom det kött som används är vanligtvis av låg kvalitet, och blandningen av ingredienser sträcker köttet. Namnet är en referens till James Henry Salisbury, en amerikansk läkare som främjat konsumtionen av nötkött för upprätthållande av allmän hälsa. Väl under 1960 i Amerika, var Pannbiff ett vanligt erbjudande på middagsbordet.

Beroende på hur man är beredd, kan Pannbiff vara fuktig, smakrika och anbud, eller skrumpen och torrt. Människor som har endast tillsammans denna mat i en institutionell ram ibland förvånad över att det kan vara ganska intressant när utarbetas av en kompetent laga mat med högklassiga råvaror, särskilt om kocken leker med grundreceptet för att lägga till intressanta smaker.

är Pannbiff vanligast i USA, dess ursprungsland. Det serveras också i Japan, där det kan lättas avsevärt med hjälp av panko smulor, snarare än tyngre amerikansk stil brödsmulor, och med användning av mycket hög kvalitet nötkött. Några japanska kockar har lyft Pannbiff till en konstform, sätta amerikanska versionerna på skam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.