Vad är Paneer Cheese?

Paneer ost är en typ av indisk mjuk ost som görs med hjälp av en syra inställning teknik. Eftersom Paneer ost görs med hjälp av syra, snarare än löpe, är det säkert för vegetarianer att konsumera, och faktum Paneer är en hörnsten i indisk vegetarisk mat. Denna ost är ofta tillgänglig på indiska marknaden, och det är också väldigt lätt att göra hemma, förutom att användas för indisk mat, kan Paneer ost användas som vilken annan mjuk jordbrukarens ost. I likhet med andra ostar, är Paneer görs genom att separera ostmassa och vassle, tömning ostmassan, och sedan trycka på ostmassan att skapa en fast block av ost. Paneer anses vara en jordbrukares ost, vilket innebär att det är mjukt och det äts färskt, inom några dagar från den dag då den görs. Beroende på hur Paneer bearbetas, kan det vara fast nog att skära i tärningar och stek, eller det kan vara mer mjuka och smulig. Många jämför Paneer till queso fresco, en annan typ av jordbrukarens ost. Att göra Paneer ost, en gallon (fyra liter) mjölk blandas med cirka en matsked av syra som vinäger, lime eller citron, som kommer att stimulera en reaktion som gör att mjölken YSTA. Temperaturen på den mjölk som används i Paneer ost är inte lika viktigt som att ost som görs med löpe, de flesta människor föra mjölken till sjuda, inte riktigt gör det möjligt att koka, innan du lägger av syran och omrörning sakta. Eftersom mjölken rörs, kommer Ostmassan börja form, om de inte kan mer syra tillsättas. När färskost starta formning, mjölk /syra blandningen kan få sitta en stund , som fler Ostmassan fälls ut från vasslen. Efter fem till 10 minuter, ska blandningen hällas genom en cheesecloth fodrad durkslag, så att vasslen att falla igenom och fånga ostmassan. Sedan kan ändar cheesecloth föras samman och tvinnade att pressa ut mer av vasslen. De flesta människor hänga sina Paneer ost i några timmar så att den till fullo dräneras.

Tömd kan Paneer osten pressas i en form. Ju längre osten är pressad, desto hårdare kommer det att bli, är det lämpligt att göra det brådskande i kyla så att osten inte blir förorenat. När osten har tryckts i flera timmar, den är färdig att serveras.

Traditionellt har vi människor inte fungerar salt i Paneer ost. Det innebär att det har en mycket mild, frisk smak, men det innebär också att osten inte har en mycket lång hållbarhet utan konserveringsmedel åtgärd av salt. Därför är det en bra idé att använda eller frysa Paneer inom några dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.