Vad är Oaxacaost?

Oaxaca [uttalas Wuh-HAH-kuh] ost är en mjuk vit ost av komjölk från Mexiko. Det är döpt efter den södra mexikanska delstaten Oaxaca, där det kom från. Liksom mozzarella, är Oaxacaost produceras med pasta filata metoden för stretching ostmassan. Ibland långa, är platta delarna av ost sår till en boll och säljs på detta sätt. Liknar en boll av stora delar av garn, är osten i denna form kallas quesillo [uttalas Kay-SE-Yoh], som betyder "rep" eller "sträng" ost.

Oaxacaost finns även korta flätor, tegel, eller rundor. I tegel, är det ibland kallas Asadero [ah-Sah-DEH-roh] ost. Ordet asadero betyder "roaster" och anspelar på denna ost är lämplig för smältning. Asadero ost är en favorit för servering i quesadillas eller över hamburgare. Det är ibland säljs skuret för detta ändamål, och ibland kan hittas under namnet queso quesadilla.

Strukturen på Oaxacaost är smidig och slät. Smaken är mild och smörig och inte inkräkta på den mat som serveras med. I både konsistens och smak, kan det jämföras med en ung Monterey Jack ost.

Oaxacaost är trevlig nog snacking på egen hand. Det skulle kunna serveras på en ostbricka balans starkare smaksatta ostar. Även om det saknar Standout smak, sin mildhet och struktur kan vara särskilt lockande för barn. Vad Oaxacaost är särskilt väl lämpad för, men dess meltability. Det används för alla typer av rätter funktionen smält ost, såsom nachos, chili con queso, Queso fundido, enchiladas och chili rellenos. Eftersom Oaxacaost är en mycket populär mexikansk ost, det finns i många större livsmedelsbutiker och specialbutiker mexikanska specerihandlare. Både mozzarella och Provolone har liknande konsistens dock, och kan ersätta Oaxacaost om denna är tillgänglig.

Om du vill prova Oaxaca eller Asadero ost, prova strödde det strimlade eller fint tärnade över chili, tostadas eller tacos. Strimla eller skiva den tunt och smälter den över nachos eller inuti quesadillas. Skivad i sektioner, är det en stor "lunchbox" ost för både barn och vuxna.

För en läcker mexikansk version av pizza, överst en förberedd pizza deg med skivade färska tomater, strimlad Oaxaca eller Asadero ost, skivade svarta oliver, strimlad grillad kyckling eller kokta hackat oxkött, och hackade rostade chilipeppar. Grädda tills osten bubblar och börjar brunt. Garnera med hackad koriander och skivad grön lök innan servering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.