Vad är Nixtamalization?

Nixtamalization är en process som innebär blötläggning ett korn i en starkt alkalisk lösning för att lossa den yttre skrovet, som kallas fruktväggen. När korn är nixtamalized frigör lösningen tillgängliga näringsämnen och proteiner i spannmål, vilket gör den tillgänglig för konsumenterna och därmed höja näringsvärdet av säden. Processen gör också korn lättare att slipa och hantera. Den vanligaste nixtamalized säd är förmodligen säd, som en följd, en del människor felaktigt tror att "nixtamalization" avser behandling av majs specifikt. Som du kan gissa från namnet, vilket är Aztekiska ursprung, nixtamalization sitt ursprung i Latinamerika. Arkeologer är inte riktigt säker på när nixtamalization upptäcktes, men det är säkert att säga att det har utövats sedan åtminstone 2000 år f. Kr. , och det kan vara mycket äldre. Första fasta resterna av nixtamalization tillbaka till cirka 1500 f. Kr. , och de upptäcktes i Guatemala.

Upptäckten av nixtamalization troligen revolutionerat det amerikanska samhället. Majs är en av de "tre systrar", de grödor som bestod av en majoritet av odlade grödor för amerikaner fram till ankomsten av européerna, de andra två var bönor och squash. Tyvärr är obehandlad majs saknas näringsmässigt, och en stadig diet av icke-nixtamalized majs faktiskt kan orsaka ett tillstånd som kallas pellagra grund av vitaminbrist. Genom att lära sig att behandla majs, till förbättrade kraftigt sin kost och lade grunden för århundraden med raffinerade kök, för utan nixtamalization inte skulle finnas några tortillas, tamales, och många andra älskade latinamerikanska rätter. Det flera steg i nixtamalization processen. Den första etappen omfattar blötläggning torkad majs med en lime lösning, ofta med aska blandat i. I Latinamerika, som många kallar kalk "CAL" som en förkortning för "kalciumoxid. " Kornen är sedan kokas, får brant, avrunna och sköljas, ibland flera gånger. När sköljningen är klar kan säden malas att masa, som antingen kan användas färska eller tillåts torka i majsmjöl.

I vissa regionala Latin American kök, cal används också i matlagningen, där man frigör näringsämnen via kosten för konsumenterna. Konsumenter som vill nixtamalize sin egen säd kan hitta nödvändiga leveranser helst latinamerikanska grocery, för de inte så benägen, mest livsmedel säljer både färsk och torkad masa. Om du råkar bo nära en tortilla fabrik, är detta också en bra källa för färskt masa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.