Vad är Mongolisk BBQ?

Mongolisk BBQ eller mongolisk barbecue är en typ av stek som tillåter gäster att plocka sina egna ingredienser och sås, monterar en maträtt som är anpassade till deras smak. Vissa kinesiska och andra asiatiska restauranger erbjuder Mongolisk BBQ tillsammans med andra menyval, och några restauranger specialiserade på denna typ av stek. Du kan också göra Mongolisk BBQ hemma, om du har tillgång till en stor stekpanna eller storkök. Anpassningen alternativet kan överklaga till kräsna gäster.

Trots namnet är mongolisk BBQ inte mongoliska alls, och det är inte en gammal maträtt som reste över steppen med Djingis Khan, i motsats till vad PR-broschyrer berättar. I själva verket uppfanns denna typiska 20th Century Taiwan, och det var förmodligen inspirerad av japansk mat, snarare än mongoliska eller kinesiska köket.

Mongolisk BBQ är beredd på en mycket stor och extremt varmt storkök. Diners plocka ut grönsaker och kött de vill, tillsammans med en sås och kocken slänger ingredienserna på PANNKAKSLAGG och pommes frites dem. Det utmärkande draget för Mongolisk BBQ är att PANNKAKSLAGG normalt tillräckligt stor för att förbereda flera måltider på en gång, vilket gör det en oerhört effektiv matlagning teknik och tillåta gäster att gå igenom restaurangen snabbt.

Många människor tycker Mongolisk BBQ eftersom de njuta av att ha kontroll över innehållet på sina tallrikar. Detta gäller i synnerhet för människor som är kräsna, eftersom det ger dem möjlighet att skapa en anpassad maträtt som sörjer för deras önskningar. Mongolisk BBQ kan också vara roligt, så Diners typiskt titta kocken på jobbet, och det kan vara spännande att tänka på bästa pairings av grönsaker och kött. Hemma kan Mongolisk BBQ vara ett bra sätt att få alla inblandade med sådant som matlagning.

Det finns några varningar betraktas med mongolisk BBQ. Strikta vegetarianer, exempelvis, bör vara medvetna om att kött kokas gallerplattans, och om de oroar sig för att äta kött, kanske de vill besöka en restaurang som erbjuder ett vegetariskt alternativ. Detta gäller även för människor som inte äter annat kött av religiösa skäl. Also, the såser som ofta innehåller gluten, nötter och andra allergener, och eftersom gallerplattans används communally, finns det en risk att dessa allergener kan hamna i maten även om man försöker undvika dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.