Vad är Masaman Curry?

Masaman curry är en etnisk skålen brukar anses vara en del av thailändska köket. Ibland stavat som massaman curry, är detta thaimat normalt skapas genom att kombinera relativt milda kryddor med kokosmjölk och några andra ingredienser. Den curry ofta serveras med ris och ibland med en form av inlagd ingefära eller gurka. Namnet för curry kommer från muslimska näringsidkare som väckt kryddor som används i skålen från Indien och Mellanöstern till södra delen av dagens moderna Thailand. En stavningen av namnet, Musulmán , är helt enkelt en gammal form av ordet "muslim". I vissa områden är skålen endast kallad muslimska curry.

Förberedelser detta thailändsk mat är relativt enkel. Även recept varierar, en grundläggande masaman curry innehåller kokosmjölk som är smaksatt med currypasta. Potatis, någon typ av nötkött, cashewnötter och några andra kryddor utgör grunden för receptet. Det är den speciella currypasta som ger masaman curry en distinkt smak. I kombination med lagerblad, socker, fisk och tamarind såser, kardemumma och kanel, är slutresultatet en kryddig men söt hopkok som ger en behaglig lager med smak av nötkött och potatis. Lök kan också skivas och läggas till denna grundläggande recept. Samma blandning av currysås, kokosmjölk och kryddor kommer också att arbeta mycket bra tillsammans med kyckling eller anka.

förenar mjölk och currypasta är det första steget i förberedelserna masaman curry. Det är viktigt att värma dessa två ingredienser över svag värme, så att klistra helt bryta ned i mjölken. Eftersom blandningen börjar bubbla något, tillsätt köttet. Kontrollera att currysås helt täcker bitar av kött.

Tillsätt resten av kryddorna Håll cashewnötter, potatis och lök lägga strax innan rätten är klar matlagning. Efter ungefär en halvtimme, kommer nötkött vara öm. Behålla samma låga värmen och tillsätt den skivade av lök, bitar av potatis och cashewnötter, sedan puttra hela masaman curry i cirka tjugo minuter.

Vätskan kommer att minska under andra halvan av preparatet, vilket ger en tunn beläggning på chunky ingredienser. Dock bör botten av krukan har fortfarande ett gott övertäckning av såsen. Om lök och nötkött verkar vara nästan helt exponerade, tillsätt små mängder vatten tills curryn igen täcker den nedre halvan av större bitar.

Masaman curry kan serveras på vitt, saffran, eller stekt ris. För människor som ser på kolhydratintag, som tjänstgör på en bädd av ångade gröna och gula grönsaker kommer också att resultera i en fyllning måltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.