Vad är LUMACHE Pasta?

LUMACHE pasta är en pasta form som bildas som ett skal. Den finns i en mängd storlekar, även klassisk LUMACHE pasta är ungefär storleken på den första gemensamma i tummen. Denna pasta form är otroligt mångsidig, och det är mycket bra att hålla runt huset. Den kan användas i både avancerade pastarätter och enkla måltider som är utformade för att tilltala yngre äter. Flesta aktiemarknader LUMACHE pasta, som också kan vara märkt som "skal pasta", "pipe rigate" eller "Conchiglie pasta. " På italienska, LUMACHE betyder "snäcka, "och den klassiska formen av denna pasta ser snarare ut som en snigel skal. Skalet formen gör denna pasta skrymmande, så att den kan stödja tung eller chunky såser. Eftersom pasta är ihålig, har också en hel del yta att hålla lättare, mer känslig såser. Du kan hitta sorter som varierar i form från grundläggande veckad rör till något rullade pasta till spiral skal med två öppningar där ser alarmerande som nyligen lediga snigelskal.

Mycket små storlekar LUMACHE pasta kan användas i bakas pasta rätter och soppor, medan mellanliggande intervallen är bra klädd med såser. Kockar kan också hitta jumbo LUMACHE som kan vara fyllda och bakade. Fyllda LUMACHE kan fyllas med ingredienser som ricotta, mozzarella, tomatsås, pesto, kött och grönsaker, och de gör en intressant förändring från mer traditionella fyllda och ugnsbakad pasta som manicotti. Som fallet andra pasta, en mängd olika typer av vete kan användas för att göra LUMACHE pasta. Om du kan, köpa pasta med durumvete, som är en synnerligen hård mängd vete som kockar till al dente perfektion. Även när något överkokt, ett durumvete pasta kommer att behålla en mjuk, elastisk mouthfeel, och det kommer att hålla sin form, snarare än att raseras. Du kan också köpa smaksatt LUMACHE sorter som tomat, paprika och spenat.

Matlagning tider för denna mångsidiga pasta form varierar. Som en allmän regel, koka pasta i en stor kastrull med lättsaltat vatten. När vattnet kommer till en koka, tillsätt pasta och vänd vattnet ner så att det kokar mindre våldsamt. Rör pastan att hålla den inte fastnar, och smaka några minuters mellanrum för att testa för doneness. När pastan är klar, tömma den och få kallt vatten över det till att den inte fastnar, eller kasta pasta omedelbart med olja eller sås du tänker använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.