Vad är Kling Peaches?

Kling persikor är persikor med stenar som tenderar att hålla fast vid köttet insidan av persika, vilket gör det svårt att ta bort den grop av persika utan att skada köttet. Några exempel på klamra persika sorter är: Bowen, Klampt, Everts, Starn, Loadel, Ross, Sullivan, Carson, och Halford. Du kan hitta klamra persikor på din lokala marknad eller bondens marknad på sommaren, när persikor är säsong, och de återfinns även i konserverad form på många marknader året runt. Dessa persikor används ofta för konservering eftersom det lätt förvrängning av frukten från avlägsnande av gropen inte kommer att uppmärksammas. Kärnor persikor, som de också kallas, kan användas i sylt och bevarar också. Det är mindre vanligt att människor som äter hålla fast persikor ur händerna, eftersom de envist klamrar sig fast köttet kan göra dem svåra att äta, och som ett resultat, inte alla marknader bära dem. Du är mest sannolikt att hitta klamra persikor på en stor marknad som står för ett brett utbud av frukt sorter.

Kling persikor tenderar att vara mindre saftig än deras Freestone släktingar, persikor med gropar som lätt kommer ut när persika finns skivas i hälften. Det är också möjligt att hitta en medelväg som kallas semi-Freestone persika, som kombinerar drag av båda sorterna. Smaken av fastna persikor är ganska varierat, med vissa sorter smakar lite platt, medan andra har en rik, koncentrerad persika smak som kan vara ganska trevlig. När du arbetar med klamra persikor, kan du utveckla några tricks för att få gropen ut med ett minimum av krångel. Det är viktigt att komma ihåg att dessa persikor kan lättare få blåmärken, och detta kommer att ha en negativ inverkan på smak och kvalitet persika. Den något lägre vattenhalt i klamra persikor kommer också att hjälpa dem att behålla sin form när konserver hel eller i skivor, med saftigare persikor tenderar att smälta när den bearbetas.

Förutom att användas i konservindustrin och konserver, hänga persikor kan också användas i Peach pajer. Eftersom de är mindre saftiga, blir resultatet en mindre rinnande persika paj, vilket kan vara en trevlig fördel för kockar som kämpar med vattnig persika pajer. Dessa persikor kan också användas precis som Freestone persikor i fruktsallad, tårtor och andra rätter. Om du är på humör att växa klamra persikor, din lokala trädgård butik kan beställa kärnor ungträd för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.