Vad är Isbergssallat?

Isbergssallat är en mängd olika crisphead sallat som allmänt konsumeras över hela världen. Det kännetecknas av tätt beslagna, krispiga blad och en mild, ibland vattnig smak. Det finns många användningsområden för isbergssallad, inklusive sallad, vissa etniska kök och garnishes. Många livsmedelsaffär bära isbergssallad, och det är också möjligt att odla mat hemma, du behöver inte mycket utrymme att växa, och det är mycket lätt att odla. Det finns sex grundläggande kategorier sallad, uppdelat ungefär med deras fysiska egenskaper. Isbergssallat sallat är sallad som bildar ett tätt beslagna huvudet, som ett kål. Bladen på en crisphead sallat kommer att vara fast och krispigt, med en distinkt Snappy konsistens. Dessa sallat kan vara lägre näringsvärde än vissa andra typer av sallad, trots att de har en rimlig mängd fibrer, mineraler och vitaminer som A och K.

Butterhead salladsblad är sallad som utgör en mycket lösare huvud , med mjuka blad och en krämig, lite smörig konsistens. Denna sallad är mindre hållbarhet stabil än crisphead sallad, och det kommer i ett urval av sorter. Romansallad utgör en stram huvud med långsträckta, spröda blad och det är en av de mest näringsmässigt rika sallad typer. Looseleaf sallat är ett anbud, milt smaksatta sorten som ligger mycket löst huvuden, medan de kinesiska sallad har länge, ofta spjut formade blad som inte utgör huvuden. Summer krispiga sallat är en blandning av crisphead och butterhead.

Liksom andra crisphead sallat är isbergssallad fast och väldigt krispigt. Salladen är uppkallad efter sin ljusa färg, som kan uppmuntras genom att täcka sallad som växer. Den högt vatteninnehåll och krispiga textur kan göra isbergssallad verkar mycket uppfriskande och det är ofta skuren i kilar och band till sallader och garnering livsmedel som kan saknas i greener annars.

>

När du väljer ett huvud isbergssallad i butiken, leta efter ett företag huvud som inte har någon gyttja eller områden av missfärgning. Det ska packas in i plast och förvaras i kylskåp, och i allmänhet håller i cirka fem dagar, men din körsträcka kan variera, beroende på källan till sallad och ditt kylskåp omgivande temperatur. Om du vill odla isbergssallad, kan du sår frön i slutet av våren i väl komposteras, fuktig jord. Håll jorden fuktig och förtunnar huvudsallat som de dyker upp, lämnar utrymme mellan plantorna för cheferna att utvecklas. Skörd efter behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.