Vad är Huckleberries?

Huckleberries är små runda bär, med ett liknande utseende med blåbär, men deras färg kan variera i stället från djup purpur till aubergine lila. De har en smak som liknar blåbär, men många säger när de är helt mogna, det är ungefär som att äta den mest smakrika blåbär i världen. Du hittar huckleberries växer vilt i augusti genom USA Northwest och hitta mycket få i dagligvaruhandeln. De är inte odlas precis som deras blåbär kusiner och det bästa stället att leta efter dem är antingen i naturen eller på lokal bonde marknader. Eftersom de är sällsynta och inte odlas kommersiellt, räkna med att betala ett högt pris. Du vill undvika att plocka bär i början av kvällen eller tidigt morgonen, särskilt om du är relativt avlägsna områden. De är en favoritmat björnar, åtnjuter bruna och svarta björnar och Grizzlies. Faktum björnar är kända för att snabbt äta dessa bär, eftersom de innehåller mycket socker hjälper dem att lagra fett för lång och mager vintrar. Eftersom du sammanträde vilda björnar är inte klokt, tänk på att hålla sig borta från plantorna när bären är mogna, vid tillfällen då du förmodligen stöta på björnar, som tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Kom ihåg att trots den goda smaken av dessa bär, de är inte värda chans möten med björn. P

Huckleberries kan användas ungefär som blåbär. De gör superlative sylt, pajer, skomakare eller konserver. Du kan också köpa sylt eller sirap och ibland färska huckleberries från olika webbplatser. Det finns ett antal anledningar till denna art av bär inte har anpassat sig väl till kommersiell odling. Först har de en tendens att växa i högre höjd regioner, utan föredrar att bära frukt på sluttningarna av bergen. De växer inte med någon större framgång i lägre höjder, så det är svårt att upprätthålla dessa anläggningar i flatland jordbruksområden. Ett annat skäl jordbrukare tenderar att inte bry sig om huckleberries beror på att de måste handplockas. Blåbär kan maskinen plockas, vilket gör skördarna mycket lättare och billigare. Maskiner att plocka blåbär fungerar inte bra med huckleberries, så skörden är alldeles för intensivt arbete.

Den relativa sällsynthet och svårigheter att få huckleberries översätter till betydande kostnader. Du kan spendera minst $ 10 $ (USD) för ett pund (453,6 g). Bär vanligen säljs i frysta paket. Det är mycket svårare att hitta nya celler, och deras tillgänglighet är ofta begränsad till områden där de frodas i det vilda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.