Vad är Haricot Bönor?

Haricot bönor är små torra vita bönor som är en stapelvara i bakad böna rätter tillsammans med soppor och Chilis. När folk tänker på bönor, vissa tycker haricots, eftersom de är ganska överallt. Många marknader säljer haricots, och de kan också odlas hemma, om du har tillräckligt med utrymme i din trädgård för bönor. Förutom att ge en källa till mat, bönor är också kväve fixeringsmedel, så de kommer att berika jorden att de planteras i. Det finns flera alternativa namn för haricot bönor inklusive Boston bönor, bönor marinen, pärla haricots och fagioli. Bönorna grovt ovala och platta, med en ren vit ätbara hud. Smaken av haricot bönor är ganska intetsägande, även om bönor är rika på protein, folat, järn, tiamin, och magnesium, så de är ett utmärkt komplement till en hälsosam diet. Vegetarianer i synnerhet bönor använda haricot utsträckning, och de kan komplettera och berika ett sortiment av rätter. I likhet med andra torkade bönor, kommer haricot bönor hålla i ett år eller mer när de förvaras i ett torrt och svalt från solljus. När du väljer haricot bönor på marknaden, undvika bönor som är missfärgade, eftersom de kan ha varit dåligt hanterade när de torkat. När du är redo att använda bönor, först skölja dem och plocka igenom sköljda bönor för att avlägsna små stenar och organiskt material som kan ha förpackats med dem.

Bönorna ska laga snabbare och lättare att digest om de är blöt först. Blötläggning hjälper till att lindra den yttre huden på bönor, vilket gör att bönorna att absorbera mer vatten och fördelar sig på de lagar mat. Dåligt tillagade bönor kan orsaka tarm sjönöd och ökända "toot" i samband med alltför bönor konsumtion, så se till att bönorna hela vägen kokas innan du tjäna dem. Om ett recept efterlyser haricot bönor och ingen finns, prova att använda lima bönor, stora nordiska bönor, eller cannellini.

Att odla haricots, få frön från en trädgårdsarbete företag och plantera dem i ett soligt rum under våren, vilket ger insatserna för att stödja de växter när de växer. När plantor visas, tunna ut dem så att böna växterna inte kommer att bli trångt, och hålla marken vattenrikt. Låt bönorna mogna och torka på rankan, och samla upp bönorna och skalet dem för förvaring. Du kanske också vill prova allt det klassiska centralamerikanska "tre systrar" som möjliggör bönor att klättra stjälkar av majs medan squash håller marken sval och skuggig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.