Vad är Hainan Kyckling?

Hainan kyckling, som också kan kallas Hainanese kyckling eller kyckling ris, är en populär maträtt i flera asiatiska länder, men det tros ha sitt ursprung i Kina. I köket i Singapores det är så populärt att det kan kallas nationalrätt i landet, men det är också åtnjuts i Malaysia och Thailand. Varje område kan ha små variationer på originalet.

standardrecept för Hainan kyckling innebära tillaga en hel kyckling i kokande vatten. Kycklingen kan vara fyllda med saker som vitlök och salt. När kycklingen är färdig och har svalnat kan skäras eller brytas i små "bite-size bitar. " Samtidigt är smakrika ris beredd, vilket kan vara först stekta med vitlök, schalottenlök och ingefära. Efter både kyckling och ris kokas de kombineras på samma tallrik och serveras med chilisås, eller andra doppning såser.

Vissa förändringar i skålen kan uppstå när det görs i Thailand eller Malaysia. Ris är ibland med kokosmjölk, som ger en fin kontrast till varmgalvaniserad såser. I delar av Malaysia, särskilt i Malaccan staten, får ris serveras i form av kulor i stället för vänster lös.

thailändska versionerna av Hainan kyckling, kallas Khao Mun gai, variera sin doppning såser och ytterligare ingredienser. Den doppning saucing innehåller Chilis omfattar den också en pasta tillverkad av gula bönor som kallas tanchu. Liksom den kinesiska versionen, men är thailändsk kyckling ris ofta serveras med gurka. I Singapore är det svårt att inte hitta skålen, särskilt på grund av de många Hainanese kockar som styrt Singapore köket. Det serveras i högklassiga restauranger och populära som food court mat också. Både turister och infödda Singapore älskar skålen, förklara sin breda tillgänglighet. När folk tänker på kinesisk mat man kan tänka på kantonesiska, och Hunan stilar, vilket är ganska populärt i USA. Hainan kyckling kommer från olika traditioner om varianter av det kan finnas i olika stilar i kinesisk mat. Intressant, Hainanese främst kommer från en liten ö strax utanför södra kusten av Kina, och ehuru ursprungligen fiskare, en ansenlig antal av de personer som invandrat i början 20th century eller sena 19th century.

blev känd Denna undergrupp av han-kineser för sina kulinariska gåvor utanför Kina och har spridit deras mat till många andra asiatiska länder. Hainan kyckling är bara ett exempel på det inflytande de Hainanese har haft den sydostasiatiska köket. Fans av skålen håller det verkligen ett delikat exempel, och de som känner av skålen kan gå ur vägen för att få det när de besöker platser som Kina, Singapore och Malaysia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.