Vad är Gunpowder Te?

Gunpowder te är grönt te som rullas till små pellets liknar krut pellets som användes i äldre tid att ladda in kanoner. Te före kanonerna ursprung och hur den är gjord går tillbaka till omkring den 7: e århundradet CE, under Tangdynastin regel i Kina. I Kina är Gunpowder känd under flera olika namn, t. ex. pinyin , och Zhu cha , och är huvudsakligen tillverkas i sydöstra provinsen Zhejiang.

Idag är processen att göra krut te är mestadels automatiserad, men det te som används för att göras för hand. Några mycket hög kvalitet, och mycket dyrt te är fortfarande för hand rullade, men det mesta av vad som finns i butiker eller te specialbutiker är maskinen rullas. Kvalitet krut te bör blankt. Om det inte är te förmodligen äldre och smakar sämre.

Även Kina är den största tillverkaren av krut te, blev te mycket populär i Taiwan under 19th century. Flesta taiwanesiska dricka te odlas och bildades Keelung, en hamnstad belägen på den norra kusten.

Några andra platser i världen har särskilt Gunpowder. Lankeser växa grönt te på hög höjd, vilket skapar subtila förändringar i te smak. En marockansk te rituell sysselsätter krut te smaksatt med mynta. Någon delta i någon av dessa ritualer bör vissa att dricka minst två koppar, eftersom att göra mindre än att förolämpningar värden.

Denna form av te är inte rostad, och många hävdar att det har en frisk smak gräsbevuxen. Brygga den bästa koppen, anser 2-3 pellets per kopp te. Det är kul att titta på te utvecklas när det varma vattnet träffar den. Vissa säger att det "exploderar" som krut. Många älskar det här grönt te iskallt också och hitta färska blad smakar mycket uppfriskande.

Gunpowder kan ibland säljas som pärlemor te, men även i USA "krut" är en mer vanligt förekommande namn. Te har haft ett uppsving i popularitet i USA så det kan finnas i ganska stora livsmedelsbutiker. Om inte, är det lätt beställas via Internet eller köpas på de asiatiska marknaderna, internationell mat och import marknader och mat specialbutiker. Tedrickare som råkar ha ett Chinatown i närheten kan köpa te i lösvikt, som ger den bästa möjligheten att inspektera sin lyster och fräschör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.