Vad är Guacamole Dip?

Guacamole dip är en populär dippsåser tas från traditionell mexikansk mat. Använda avokado som bas, kan guacamole kombineras med många ingredienser för att skapa en unik och levande smak. Vanligtvis serveras med chips, guacamole kan doppa även användas som garnering till andra mexikansk mat eller ens en krydda i smörgåsar. En grundläggande guacamole dip börjar med mycket mogen avokado. Vanligtvis kommer en mogen avokado har mycket mörkt grön hud och vara lite mjuk. Om din avokado är inte mogen, placera dem i en papperspåse och förvara i rumstemperatur i några dagar tills de uppnått rätt mognad. Om, å andra sidan, din avokado mognar innan du behöver dem, förvara i kylskåp för att förlänga deras ätbara period. för en grundläggande guacamole, mosa avokado omsorgsfullt med en gaffel för en mer rustik struktur eller använder en mixer för en smidigare dopp. Kombinera avokado med salt och peppar, hackad lök, en finhackad vitlöksklyfta, och de mexikanska kryddor du föredrar. Cayenne och Cilantro är vanliga tillägg. Var noga med att lägga några teskedar färsk citronsaft. Citronsyran i citronen kommer inte bara att balansera krämighet av avokado, men också hindra din vackra gröna doppa vrider sig en hemsk brun när den utsätts för syre. När du har grundreceptet bemästrat, känn dig fri att experimentera med din guacamole dip. Försök skära avokado i halvor och grilla, klippa nedåt, över träkol låga. Kombinera med grundläggande ingredienser och brand-rostade tomater för en rökig grillad version.

Vissa tycker om att kombinera guacamole med färska salsa för att få en multi-flavored mexikanska dopp. Gör din egen salsa genom att kombinera hackade tomater, lök, jalape? O paprika, vitlök och koriander och marineras i limejuice. Kombinera detta med din grundläggande avokado blandning för en kryddig, frisk sparka till traditionella guacamole.

Guacamole dip är ofta serveras tillsammans med majschips till tillfälliga partier eller restauranger, men det är knappast den enda användning. Prova att blanda köken som serveras ovanpå en traditionell caprese smörgås med tomat, mozzarella och basilika på grillad surdeg. Blandning din guacamole till en tunn, förvandlar krämig konsistens den i en smakrik sås till kyckling eller fisk. Naturligtvis kan man gå aldrig fel att lägga guacamole till de mexikanska maträtt, från burritos till tostadas till krispig tacos.

Även guacamole dip är lätt köpas i de flesta livsmedelsbutiker, är detta en dippsåser som är roligare att göra på egen hand. Kräver ingen tillagning, fancy kniv arbete eller komplicerade instruktioner, är guacamole ett bra recept att göra med barn, och verkligen kan anpassas för att passa många olika gommar. Göra guacamole själv garanterar extremt färska resultat fri från konserveringsmedel eller mystiska ingredienser. Nästa gång du känner att du vill kasta på en sombrero och bryta ut pi? Ata, bör du prova det här läckra och enkel maträtt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.