Vad är Gourmet Kaffe?

Gourmet kaffe är tänkt att vara en typ eller blandning av kaffe med överlägsen smak egenskaper och odlingsmetoder. Som sådant är det ofta dyrare än vanligt kaffe. Gourmet kaffe kan vara ett delikat njutning för kaffe-älskare, men se upp: det finns ingen reglering av begreppet gourmet , vilket innebär att alla företag kan lägga titeln på sin produkt oavsett verklig anspråk på superlativa kaffe . Kaffe kan komma från olika regioner i världen, som Afrika, Hawaii, Central-och Sydamerika och Mellanöstern. Det kan också rostas för ljus, medium eller mörk nivåer för att ge vissa smak egenskaper eller påverka koffeinhalt. Varje roast från någon region kan gourmet, beroende på kvaliteten på bönor och rostning.

Några termer kommer ofta upp när man beskriver gourmetkaffe som kanske inte riktigt förklaras. Ett gods odlade kaffe är en där bönorna skördas vid en kaffeplantage, liknande en enda vingård vin. Kombi-odlas kaffe anses ofta gourmet som kan garantera kvalitetskontroll, att kaffebryggare är inte blanda några goda bönor med rabatt, lägre kvalitet bönor från en annan källa för att spara pengar. kan Gourmetkaffe också definieras av svårigheten att växa eller behandling. Jamaican Blue Mountain och Kona kaffe, till exempel, bara växa i mycket små regioner under mycket speciella förhållanden. Peaberry kaffe är en produkt av en unik mutation i kaffebönor som medför att endast ett frö eller böna att växa i stället för de sedvanliga två. En av de dyraste gourmetkaffe i världen är Kopi Luwak, eller civet kaffe, där bönorna har ätit och utsöndras av en civet katt, vilket ger dem en unik smak. Kopi Luwak, konstigt det än kan låta, är en sann gourmet glädje, och kan kosta hundratals dollar per pound. En annan typ av gourmet-kaffe är ett där ytterligare smaker, oljor, eller sirap har tillkommit under bearbetningen. Detta kan resultera i dekadenta blandningar som choklad-karamell-kokos kaffe, eller mer normalt återfinns smaker som vanilj och hasselnöt. Oavsett smak tillsatser göra en kaffe gourmet är en fråga av stor debatt mellan kaffe fans, en del tycker att det ger en artificiell smak och används för att maskera dålig bönor, andra som olika smaker och nya tolkningar av kaffe i sin kopp varje morgon.

För lite kaffe fans, är gourmetkaffe liknar gott vin. Varje sammansättning eller böna har sin egen smak, djup, och även riktig pairings mat. Vissa kaféer erbjuder provsmakning evenemang för att upplysa kunderna om de olika egenskaperna hos olika kaffesorter. Lära sig om gourmet kaffe kan vara ett kul sätt för matälskare att utvidga sin gom och njuta av detta rika produkt, och sann fanatikerna kaffe kommer även vax poetiska om tid, plats och känslor upplevde när de smakade som verkligen perfekt kopp gourmet-kaffe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.