Vad är Frozen Custard?

En okänd mat kritiker en gång sade en frusen vaniljsås monter är "där Gud får sin glass". För tusentals frysta vaniljsås fans, är detta förmodligen inte en överdrift. Frozen Custard är att regelbundet glass vad grädde till mjölk. Fryst custard är rikare och krämigare som standard glass på grund av en högre smörfetthalt långsammare produktionstid och mindre luft blandas in i mixen. Resultatet är nästan som en frusen buttercream glasyr, om något sådant vore möjligt. Det finns en hel del motstridiga uppgifter om historia frysta vaniljsås. Recept för vaniljsås mix kan spåras tillbaka till 1900-talet, men den kommersiella maskiner som används för att skapa fryst vaniljsås uppfanns inte förrän 1920 eller så. De custard blanda recept varierade också kraftigt, trots att de grundläggande ingredienserna i grädde, socker och äggulor förblev konsekvent. Vissa frysta vaniljkräm recept efterlyst en kokt blandning, medan andra föreslog med kylda ingredienser och rå äggula.

Med intåget av kommersiella frysenheter utformats särskilt för fryst vaniljkräm, ett antal familjer i de östra och Mellanvästern USA startade sin egen glass står under 1930-talet och 1940-talet. Många av dessa tidiga fryst vaniljsås står blivit lokala legender, fortfarande med den ursprungliga efternamn. Likt sin glass motsvarighet, fryst vaniljsås serveras på koner eller användas som bas för milkshakes, flöten, glassar och blandningar.

Frozen Custard får sin krämighet från en större andel av smörfett jämfört med standardform is krämer. För att betraktas som en äkta vaniljsås måste blanda innehålla minst 10% smörfett, men det är inte ovanligt att se smörfett procentsatser så hög som 18% eller mer. På grund av oro över användningen av råa ägg, har många moderna frysta vaniljsås står elimineras antingen äggulor helt eller ändra sin behandling för att garantera säkerheten. Den frysta custard Blandningen lagras även i en kyld Hopper innan frysning kammare, som håller temperaturen långt under det rekommenderade minimum. En orsak fryst vaniljsås är betydligt tjockare än vanliga mjuka tjäna glass är kärnar process i frysen enheten. Den plåtslagare inuti kammare i ett fryst vaniljsås maskin tur mycket långsammare än i en mjuk-serve glass eller fryst yoghurt maskin. Denna långsamma kärning förhindrar alltför luft blandas in i vaniljsås som det fryser. Standard glass plåtslagare som syftar till att införa luft i produkten, som kallas en process överskridande . Som den frusna vaniljsås stelnar, faller den till en väntande frysbox för servering.

Frysta vaniljsås kan packas i torris för sjöfarten, men är sällan erbjuds på butikshyllor. Processen att skapa fryst vaniljsås kan arbete intensiva och tidskrävande, vilket fungerar bra för enskild monter upprätthålla ett begränsat utbud, men inte för en kommersiell produktionslinje. En typisk fryst vaniljsås stå begränsar ofta sina erbjudanden till några smaker-vanilj, choklad och en skisserat smak av dagen. Denna praxis gör att varje fryst vaniljsås maskin som ägnas åt en smak springa, och produkternas kvalitet kan upprätthållas. Konsumenternas efterfrågan på en mängd olika smaker också skulle göra kommersiell fryst vaniljsås svårt att marknadsföra.

Frysta custards står förekommer främst i Mellanvästern eller östkust regioner i USA staterna, men intresset för denna frusna behandling har ökat under senare år. Andra delar av världen kan få några företagare som har startat egna frysta vaniljsås företag eller erbjuda behandling i andra butiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.