Vad är Enhanced kött?

Enhanced kött, ibland kallat mervärde kött, är alla köttprodukter som har "bättre" genom tillsats av en lösning. I USA måste förbättras kött vara korrekt märkta enligt Food and Drug Administration riktlinjer. Det finns ett par olika metoder där kött kan förbättras.

Normalt är bättre kött helt enkelt en styckningsdel som har injicerats med en vattenlösning som innehåller salt och natriumfosfat, en lösning som är tänkt att lägga till både smak och fukt smidigare köttbitar. En sådan förstärkt köttprodukter är märkta i enlighet med detta och ofta bar ord som liknar "ett ökat med upp till 10% av en lösning. " Enligt FDA, är kött av djur som uppföds vara smalare än tidigare och tillägget av en lösning, som utgör bättre köttprodukter, hjälper till att göra kött som innehåller mindre fett fuktigare och mer smakrika.

Förstärkt kött kan också vara en styckningsdel som har marinerat eller injiceras med smakämnen eller smakämnen som teriyaki, citron och vitlök. Återigen måste sådana köttprodukter vara tydligt märkta med typ och vilken metod som används för smaksättning. Termen marinerade kan bara användas med en högsta andel tillsatt smakämnen lösning. De tre vanligaste metoderna för att skapa en förstärkt köttprodukter injektion, blötläggning, och marinering. Många gånger är en minskning med kött som har dränkts uppenbar eftersom köttet har förpackats med lösningen och kryddningen kan ses i paketet. Förbättrad kött med en smak lösning injiceras är inte alltid uppenbar, men etiketten skall produktens tillsatser.

överväga vissa människor bättre kött som skall varje styckningsdel som ändrats från dess naturliga tillstånd bl. a. tillsats av konserveringsmedel eller tillförande av hormoner till djur före slakt. Därför vissa människor tror närmare kött är inte ekologiskt.

Även kvalifikationerna för ekologisk certifiering varierar från land till land, certifierat ekologiskt kött innehåller inga kemiska tillsatser. I motsats till uppfattningen att ett ökat köttet inte kan vara ekologiska, certifierat ekologiskt kött kan fortfarande betraktas som en förstärkt köttprodukt om det har marinerat eller injiceras med smakämnen. Även injektionslösningen inte kan kemiska, ett ekologiskt kött produkt kan förbättras med smakämnen och fortfarande vara certifierat ekologiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.