Vad är Elephant vitlök?

Elephant vitlök eller Allium ampeloprasum är en mängd av vitlök med mycket stora kryddnejlikor och ett anbudsförfarande, mild, något söt smak. Vissa konsumenter njuta elefant vitlök eftersom den kan ätas råa och användas i matlagning för en antydan av vitlök smak utan att vara överväldigande. Andra vänder näsan upp på elefant vitlök, hävdar att det är alltför svag för att anses vara en verkligt vitlök. Många livsmedelsaffär lager elefant vitlök när den är i säsong, och det är också mycket lätt att odla hemma.

Tekniskt elefant vitlök är inte vitlök alls. Det är faktiskt en purjolök, även om det ser påtagligt gillar vitlök eftersom vitlök är medlem av purjolök familjen. Skillnad purjolök, har elefant vitlök avlats till producent större ätbara kryddnejlika garage, med mindre fokus på de gröna stjälkar av anläggningen. När får mogna, kan elefant vitlök utveckla kryddnejlika som är lika stor som klyftor vanlig vitlök. Den stora tricks vissa konsumenter att tro att elefanten vitlök kommer att ha en stor smak. Faktum är att smaken faktiskt ganska känslig och komplex, men det är också mycket mild, utan den bitande brinna i samband med sann vitlök. Detta kan dock mild smak kan med fördel användas som elefant vitlök är bra råvaror på ett sortiment av livsmedel, och det kan läggas till rätter i sista stund för en VITLÖKS notering. Försiktighet bör iakttas vid matlagning elefant vitlök, eftersom det kan vända bitter om det är kokt för lång. När du väljer elefant vitlök i butiken, leta efter företag, jämnt texturerat huvuden utan mjuka fläckar eller områden med Browning . De yttre skikten av elefanten vitlök ska vara bra, vit PAPPERS hud som inte är fuktig eller mögliga. Områden av mjukhet eller Browning tyder på att en chef för vitlök inte kan vara väldigt bra, och det bör undvikas. Elefant vitlök har också en kortare hållbarhetstid än andra sorter såsom stickande amerikanska vitlök, så det bör förvaras i kylskåp och användas inom en rimlig tidsram.

Till växa elefant vitlök, växt ut separerade lökar på hösten månader. Trädgård leverans butiker säljer ofta kryddnejlika specifikt för plantering, dock vitlök från en marknad kan användas. Vitlöken är hardy i USDA zoner fem till åtta, och ibland i andra regioner. Efter övervintring under hösten, kommer elefanten vitlök producera små skott tidigt på våren, och cheferna för vitlök kommer att mogna i mitten eller slutet av sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.