Vad är Crème Caramel?

Crème caramel en fransk dessert med en enkel vaniljsås bas och en mjuk kola topping, i samband med crème brulée förutom att efterrätten avfyras inte före servering för att skapa en hård skorpa socker. Ett antal länder gör variationer på crème caramel, och skålen är mycket populär. Eftersom det serveras kylda, är brylépudding ett utmärkt skålen koppla ihop med en tung eller varm måltid, eftersom det kyler och lugnar magen. Det är också förvånansvärt lätt att göra, som kräver några enkla verktyg och ingredienser. I stora delar av Latinamerika världen är brylépudding kallas Flan. Pajbottnar är ofta smaksatt med diverse saker, och de kan bakas med grädde för en mer intensiv smak. I Italien är samma skål som kallas Crema caramella, och det är ibland kallas crème renversée på franska, en hänvisning till det faktum att skålen är inverterad när den serveras.

Vanligtvis är brylépudding bakas i enskilda ramekins, med ett lager av karamell i botten och vaniljsås på toppen. När brylépudding serveras är ramekin inverterad på en tallrik, och den kan garneras med mynta, kanske choklad spån, en annan sås eller något annat kocken föreställa sig. Oftast är dessert smaksatt med vanilj, även om andra smakämnen skulle säkerligen kunna användas också, inklusive kola för en dubbel dos av karamell kräm på skylten. Att göra brylépudding, börja med uppvärmning två koppar mjölk tills den är skållats, men ännu inte kokar. Medan mjölken värms, vispa fyra ägg tillsammans med en kopp socker tills blandningen blir blek. Tillsätt långsamt den mjölk till blandningen, låt den svalna till rumstemperatur, sil den och lägg den åt sidan, helst i kyla. Basen kan vara smaksatt med vanilj bönor sjuda i mjölken, eller tillsats av smaken extrakt.

När vaniljsås basen har gjorts, smälta en kopp socker i en matsked citronsaft, med en tung kastrull, tills blandningen blir gyllenbruna. Omedelbart tur ut i ramekins eller maträtter vaniljsås, och låt den svalna innan du lägger till vaniljsås bas. Sätt ramekins i ett vattenbad, vilket bidrar till att förhindra sprickbildning, och grädda i 350 grader Fahrenheit (177 grader) i 30-40 minuter, tills vaniljsås jiggles lätt när bumped. Låt ramekins svalna innan kyl, och servera kyld med en garnera valfrihet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.