Vad är Crème Anglaise?

Crème Anglaise är en dessert sås från en pourable vaniljsås. Det är klassiskt smaksatt med vanilj, men även andra smakämnen som kaffe, choklad eller frukt kan användas. Förutom att användas som en sås, crème anglaise används också som bas för andra desserter, såsom glass och bakverk grädde. Making Crème Anglaise är relativt lätt att göra hemma, och den mångsidige sås kan vara ett bra sätt att klä upp kakor och Tårtor för middagar.

På franska crème anglaise betyder "Engelsk grädde," även om Anledningen till att identifiera lätta vaniljsås med England är lite oklart. Oavsett ursprung, är crème anglaise genom kokning en vaniljsås på spisen på topp, snarare än baka, vilket är fallet med crème brulée och liknande efterrätter. Matlagning Crème Anglaise på spisen topp tillåter kockar exakt kontrollera dess överensstämmelse. Att göra Crème Anglaise, börja med skållning två koppar mjölk i en kastrull medan whisking fem äggulorna tillsammans med en kopp socker i en annan tung pan. Normalt är crème anglaise smaksatt genom att lägga till en enda krossad vaniljstång till mjölken medan den värms. Andra smakämnen får läggas in när Crème Anglaise tas bort från värmen. När äggulan blandningen har blivit blek och krämig, sakta hälla varm mjölk i, ständigt röra crème anglaise, och sedan värmen till låg och laga vaniljsås tills den rockar baksidan av en sked. Detta recept kan enkelt utökas om mer Crème Anglaise behövs.

För att ta bort bitar och vaniljstång, om man har lagts till, sila crème anglaise genom en sil och låt den svalna innan kyl den. Crème anglaise kommer att hålla i kylskåp i cirka fem dagar. Om du tänker använda den för att klä desserter, överväga att lägga det i en klämma flaska så att du smakfullt kan spruta det på maten. Annars håller den i en lufttät behållare.

För en mer rik crème anglaise, halva och en halv eller ljus grädde, eller lägga till fler äggula. Tjockare Crème Anglaise med majsstärkelse att förvandla det till bakverk grädde, den klassiska fyllning för eclairs. För att göra glass, häll i crème anglaise i en Glassmaskin, packa maker glass med is och salt, och churn tills glassen har satt upp, vanligtvis runt 20 minuter med en handvevade maker glass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.