Vad är Comfort Foods?

Det finns en övertygande skäl för att pint förstklassig glass i frysen, utbudet av godis på kontoret skrivbordslådan, eller insamling av spannmål lådor i skafferiet. Dessa är alla exempel på komfort mat, de hopkok som ger en känsla av nostalgi eller självbelåtenhet för konsumenten. Comfort food är inte att vara särskilt hälsosamma eller politiskt korrekt, men den svarar en välkommen respit från den stressiga världen utanför.

Även om någon mat med personlig innebörd för konsumenten kunde anses trösta mat, många människor förknippar begreppet med södra matlagning. Traditionella Södra recept ringer ofta för stora mängder socker, kolhydrater och fetter, ofta på en gång. Fritering är också en matlagning metod föredrar Southern kockar. Stekt kyckling, makaroner och ost och kex kvalificera alla som tröst föda för transplanterade sydstatare eller de som har släktingar i söder. En tröst livsmedel, t. ex. en hög på kolhydrater eller fett, ofta är mer tillfredsställande än andra erbjudanden. En idealisk comfort food bör "hålla sig till revbenen", vilket betyder att den levererar en känsla av fullkomlighet och tillfredsställelse långt efter att det har konsumerats. Många människor väljer en personlig komfort mat av just det skälet. En litern förstklassig glass eller en extra stor platta revben kan vara mycket känslomässigt tillfredsställande, vilket i slutändan är det ställe att äta mat komfort.

En tröst livsmedel kan också leda till positiva minnen från barndomen måltider eller andra tillfällen. Många söka etniska eller regionala komfort mat som klara mekanism i en obekant miljö. Så länge en person kan fortfarande få en favorit komfort mat, resten av de utmaningar som kan tyckas mer övervinnas. En tröst mat såsom en barndom spannmål eller nyhet godis kanske inte har samma uppmaning till andra, men många finner stor tröst i återknyta kontakten med livsmedel från tidigare år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.