Vad är Chiclets Gum?

År 1906 införde tandköttet tillverkaren Frank H. HÅNLE en godis-överdrag, pepparmint-smaksatt produkt som kallas Chiclets ® tuggummi. Även om namnet Chiclets ® var inspirerad av den naturliga hartset kallas chiclegummi , använder verkliga Chiclets ® tuggummi en annan form av tuggummi bas. Ett antal olika smakämnen oljor läggs till denna bas, så tandköttet formas till en liten rektangel. En speciell maskin rockar den Chiclets ® tandköttet med en distinkt godis skal, som ger både smak och portabilitet till mixen.

Frank H. HÅNLE var medlem i ett konglomerat av amerikansk tuggummi tillverkare kallas American Chicle. Andra medlemmar i detta konglomerat infört andra bekanta tandkött såsom Wrigley's ® tuggummi och Juicy Fruit ® tuggummi, men HÅNLE sökte efter ett sätt att förlänga hållbarheten och smak av tuggummi. Inspiration för Chiclets ® tuggummi kom i form av mandlar överdragna med en godis skal, ett populärt mellanmål vid den tidpunkten. HÅNLE utvecklat en metod för att tillämpa en Hard Candy skal, med egen smak tillsatser, till en smak-infunderas tuggummi bas. När Chiclets ® tuggummi först introducerades på marknaden, var det enda smaken pepparmint och vitt var det enda skal färg. Av 1920-talet blev emellertid Chiclets ® tuggummi finns i en mängd olika frukt smaker, och de enskilda delarna var belagt i ett antal olika färger. Chiclets ® tuggummi blev alltmer populära i automater på grund av längre hållbarhet och deras iögonfallande färger. Chiclets ® tuggummi blev också en populär efter middagen mint och en mask för rökare "andan.

1962 ägarna av Chiclets ® som introducerades Mini Chiclets ® tandköttet, som fortfarande är populära i dag i välgörenhet tuggummi automater. Mini Chiclets ® tuggummi erbjuder samma smaker som regelbundet Chiclets ® tuggummi, men användarna har möjlighet att blanda olika smaker tillsammans eller styra mängden gummi De tuggar på en gång.

Försäljning av Chiclets ® tuggummi i USA verkar ha krympt under de senaste åren, men det fortsätter att vara en stark säljare på utländska marknader, särskilt i Mellanöstern region. I vissa delar av världen, ordet chiclet anses generisk för något märke eller typ av tuggummi. Chiclets ® tuggummi är fortfarande säljs i USA, även om det kan vara svårt att hitta på vissa butikshyllor. Det kan dock beställas direkt från vintage godis webbplatser och grossister. Det finns liknande tandköttet produkter som förekommer godis skal och utökade smak, men många tuggummi purister överväga ursprungliga Chiclets ® tandkött att vara bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.