Vad är Ajowan Seeds?

Ajowan frön är en indisk krydda som kommer från fabriken med samma namn, också känd som carambole eller biskopens ogräs. Kryddan finns i olika indiska rätter, och den har en intensiv timjan som smak, tillsammans med en zesty kick, speciellt när de används färsk. Butiker som lager indiska kryddor kommer förmodligen bära hela ajowan frön, och de är också tillgängliga via specialbeställning. Liksom andra kryddor, bör ajowan frön hållas helhet i torrt och svalt tills de ska användas för bästa smak. Att avgöra om de är fortfarande bra, krossa dem lätt att se om de fortfarande luktar starkt. Den botaniska namnet för anläggningen Trachyspermum ammi , och det är i familjen Umbelliferae , tillsammans med dill, kummin och kummin. Liksom frön av dessa växter, ajowan frön är små och grovt halvmåne formade, med en silkeslen tråd i ena änden av utsädet. Bush-liknande anläggning har fjäderlätt blad och röda blommor, och växer upp till två meter (61 centimeter) i höjd. Den föredrar varmt och torrt klimat. En del människor äter ajowan frön rå och hela krasande dem mellan tänderna. Smaken av rå frön är varm, eldig och bitter, och det kan lämna munnen en aning stel. Kokt, är intensiteten i smaken mildras, så att mer av timjan-liknande smak stiga i skålen. Ajowan frön används i en mängd olika indiska rätter från bröd till curryrätter, tillsammans med ett antal andra örter och kryddor.

Vid användning av hela frön i matlagning, bör de lätt krossas för att frigöra flyktiga oljor som skapar de distinkta smak. Hela ajowan frön kan också malas i en dödlig och stöt eller krydda mill. Som en allmän regel bör fröna malas omedelbart före användning, för att bevara den intensiva smaken. Personer som är obekanta med krydda kanske vill använda den med måtta tills de bekanta sig med smaken.

När du gör det indiska köket, försöka torka rostning av kryddor i pannan innan du lägger olja, för att förstärka smaken. Detta kan generera en hel del rök, så se till att göra det i ett ventilerat utrymme. Om din Indian foten har känts platt, flavorwise, rostning kryddorna kan ändra det åt dig. Du kan också prova att lägga fröna till deg för indiska bröd som t. ex. Naan. Ajowan frön inte blir som en allmän regel, härsken, även om de kan förlora en del av sin smak om den förvaras för länge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.