Hur ska jag Cook Rice?

Matlagning ris på stovetop är en konstform, men väl värt att lära sig. Även ris spisar är bekväma, kan man inte alltid till hands, eller du kanske vill göra ett speciellt recept som använder ingredienser som inte bör läggas till ris spis, vilket är fallet med kokos klibbigt ris. Några enkla steg bör följas när man kokar ris till perfektion varje gång, även om du kanske har några tjuvstarter i början. Oavsett om du koka ris i en ris spis eller inte, vilka åtgärder inför behandla ris är desamma, så hoppa inte över dem! att koka ris, starta genom att lagra den ordentligt i containrar märkta med typ av ris och den dag då den köptes. Store skalad Rices som vitt ris i väl tillslutna behållare i en sval och mörk plats och försöker använda dem inom sex månader. Brunt ris bör kylas till användning eftersom oljorna i skrovet kan härskna. Helst bör brunt ris användas inom tre månader. När du är redo att koka ris, börja med att tvätta det noga. Medan många asiatiska kockar är förtrogen med detta steg, är några västerlänningar obekant med skälen för att tvätta ris. Genom att skölja riset innan du tillagar den, tar du bort överdriven stärkelse, liksom eventuella föroreningar som riset kan ha exponerats för, inklusive bekämpningsmedel. Tvätta ris kommer också att bidra kornen separat medan de lagar mat, skapar en ljus, luftigt ris. När du tvättar ris, använder flera förändringar av vatten tills vattnet rinner klart. När du har tvättat ris, bör det läggas i blöt för att koppla av säden. Om matlagning en skalad ris som brunt ris eller Forbidden Rice, Blötlägg riset över natten. Om du gör klibbigt ris, plan för blötläggning över natten också. Vitt ris kan läggas i blöt i trettio minuter till 12 timmar före tillagning, om du planerar att laga ris när du kommer hem, sätta några på i blöt innan du åker till arbetet. När man kokar ris som har dränkts, det kokar fortare och oftast har en bättre konsistens. När man kokar ris, använda en tung gryta, helst en som är emaljerade. Tunna krukor är mer benägna att bränna riset medan matlagning, särskilt på otillförlitliga kaminer. Tömma din blöta ris och tillsätt sötvatten: knappa två koppar till varje kopp ris. Använda ett förhållande på exakt två till en vilja tenderar att göra ris blöt och mosig. Med ris och vatten i grytan , sätta på spisen på hög tills du hör vattnet börjar koka. Omedelbart sätta brännaren till den lägsta temperatur som möjligt, täcker och koka riset för mellan 12-20 minuter, beroende på vilken typ av ris. Vitt ris ska laga snabbare, medan ris med ett skrov kockar långsamt.

inte Lyft på locket till potten som helst medan du steker ris. Lyft av locket kommer att störa återstoden av värme och ånga i potten, och kommer att förändra smak och konsistens på riset. Tills man vänjer sig tillagningstiden för ris du använder, kan du KOKA något du ris, men detta är inte ett stort bekymmer. Skorpan som bildas på botten av ris potten är läcker när smaksatt med socker och smör till efterrätt eller stekt i olja och strös över varmrätten.

När ditt ris görs, ludd det kort med en gaffel och låt det sitta i fem till 10 minuter före servering. Överblivet ris bör tas omedelbart i kylskåp och användas inom två dagar för stekt ris eller andra rätter. Även matlagning ris ordentligt kan verka som en utstuderad process, den smakrika resultatet är väl värt det. När du är bekväm att göra ris på stovetop överväga att lägga till ingredienser såsom skivade bananer, strimlad nori tång, eller kokosmjölk för extra smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.