Hur kan jag göra Risotto?

Risotto är en häfdvunna italienska recept, genomsyrad antiken. Den visar upp i gourmetrestauranger och folk talar om en god risotto är mycket nära till himlen. Men många kockar vet knappt vad risotto är, och är SLUG att göra det. Ändå gör denna maträtt är inte svårt och resultaten är givande.

Risotto, i huvudsak är en risrätt som gör sin egen sås. Folk talar om det som är krämig eller mjölkaktig, men en kock behöver inte använda grädde eller mjölk för att uppnå denna effekt. It's all i ris. är de flesta vana vid standard, långkornigt ris som serveras på kinesiska bufféer och i hemmet kök överallt. Men med långkornigt ris inte kommer att göra en krämig risotto. De rika är krämig effekt uppnås med medellång eller kort-grained arborio ris. Detta ris har kort, tjock korn som är fyllda med stärkelse. Stärkelsen i kombination med en liten mängd fett och vatten gör den sammetslena sås risotto är känd för.

Även om det inte svårt, är risotto något arbetsintensiva. Det tar ganska konstant omrörning i ca 25-30 minuter. Detta är vad som frigör Rices stärkelse och skapar såsen. En kock bör starta med ca 1 kopp råa arborio ris. Riset läggs i en torr kastrull och överdragna med ungefär en matsked av antingen olivolja eller smör. Olivolja har en mycket högre rök punkt, så chanserna att bränna ris minskas, men några traditionella kockar fnysa åt allt annat än smör för risotto.

Kocken bör också ha minst fyra koppar buljong eller vatten i en kittel på spisen eller hållas varm i mikrovågsugnen. Den mängd vatten som används för risotto varierar. Det beror på vilken typ av ris, mängd värme, fukt och personliga preferenser. Den omrörning börjar som kock toasts det torra riset i flera minuter i olja på medelhög värme tills den är gyllene, men inte bränd. Detta hjälper också ris släpper stärkelse senare, och skapar en fin nötaktig smak. En träsked är den bästa redskapen för detta jobb. När riset är rostade bör koka tillsätt ca en kopp av den varma vätskan ris och minska värmen. Det brukar ta ungefär fem minuter för riset att absorbera en kopp vätska, men detta är en dom samtal. När riset har absorberat vätskan och förtjockning, kan kocken lägga en halv kopp eller så vatten och rör. Den risotto-och kocken arm! - Kan vila i en minut eller så åt gången, men omrörning måste hållas. Lägga till cirka en halv kopp vätska i taget, och omrörning tills den absorberas, kommer kocken vill tid risotton på cirka 25 minuter. En traditionell risotto sker när kornen är mjuka på utsidan och något krispigt på insidan, men en del människor föredrar riset vara mjukt hela vägen. Återigen är detta en fråga om personlig preferens.

Den här metoden är en mycket grundläggande risotto, men skönheten i denna maträtt är att den lämpar sig för nästan oändliga variationer. En kock kan lägga svamp, grönsaker, ost, mjölk eller grädde, hackad överbliven kyckling eller biff, soltorkade tomater, en burk tomater och juice som ingår i buljong, eller vad han kan hitta på. Så länge de grundläggande reglerna följs, kommer risotto vara perfekt varje gång. Risotto kan smaka som en gourmet maträtt, men detta är en traditionell italiensk husmanskost komfort livsmedel, och laga villiga att ta en sked i hand kan göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.