Vad är spruckna Oliver?

Cracked oliver är oliver som har varit slit eller försiktigt blåmärken innan härdning, så att de absorberar härdning material snabbare. Som ett resultat, sprucken oliver är redo att äta mycket snabbare, men deras kött är fortfarande helt smaksatt. Många traditionella oliv torkningstekniker omfatta sprickbildning, som omfattar två delar, först bota oliver och sedan överföra dem till ett lagringsmedium. Alla typer av olivolja kan vara knäckt, också, allt från stora gröna oliver av Sicilien till den lilla svarta i Frankrike.

Labeling skadade oliver kan kalla dem dela eller skära oliver, beroende på vilken region de tillverkas i. Vanligtvis oliverna slit antingen för hand eller med maskin, och en mycket liten springa görs som penetrerar hela vägen till avgrunden. Oliverna kan också vara knäckt genom krossning, vilket kräver en lätt hand eftersom producenten inte vill dela oliv vidöppna.

Efter sprickbildning kan oliver vara brined, salt botas, eller doppas i olivolja olja. Efter oliverna har nått en punkt där producenten är nöjd med, är de förpackas. Marinerade oliver kan ta upp till åtta veckor att nå mognad, även efter sprickor, eftersom marinaden kan tränga fortfarande långsamt, och det är viktigt att se till att alla oliverna jämnt botas så att konsumenterna inte oväntat kan få en starkt bitter oliv . Efter härdning och oliverna överförs till en ljus saltlake eller en herbed olja för lagring, eller så kan de vara förpackade torra.

Två klassiska knäckt oliverna Nafplion oliver, botas med olivolja, och beprövad? Al oliver , botade i en saltlake med örter de Provence, en populär fransk krydda. Cracked oliver har en tendens att få salt om de är misskött, eftersom den spricka som främjar snabb härdning kan också låta en stor mängd salt eller saltlake i köttet i olivolja. Förvaras under goda förhållanden, spruckna oliver kan räcka ganska lång tid, men de kan också börja få salt om den förvaras för länge. Om spruckna oliver har blivit för salt kan de läggas i blöt i färskt vatten före användning.

Det finns ett brett spektrum av användningsområden för spruckna oliver. Många är botade och säljs med gropar intakt, så försiktighet bör iakttas när man äter dem eller förbereda dem för matlagning. Många barer i Medelhavet anges rätter av knäckt oliver som tilltugg, och de också följa sallader och liknande rätter som en assiett. Cracked oliver kan även tas upp i en spridning av små rätter för människor beter hors d'oeuvres, eller hålls runt som en salt och smakrik snack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.