Vad är self-Rising Mjöl?

Self-stigande mjöl är vetemjöl som har blandats med salt och bakpulver, så att mjölet kommer med sin egen jäsningsmedel. Denna typ av mjöl är speciellt populär i den amerikanska södern, där det är vanligt i kex, kakor, och olika efterrätter, men det finns över hela världen. I grund och botten, den egenskap som utmärker själva stigande mjöl är tillsats av JÄST, som skär kliva av livsmedel. Eftersom själva stigande mjöl används ofta i bakverk, är det oftast lägre proteinhalt än andra sorters mjöl. Detta har en inverkan på hur mjöl beter sig. Livsmedel görs med egen stigande mjöl tenderar att vara lättare, fluffigare och mer smulig. Detta kan vara en nackdel för bröd, beroende på vilken typ av bröd man försöker göra. Vissa kockar svär själv stigande mjöl, hävdar att det gör den ömmaste, lättaste bakverk. Detta mjöl kan även vara något saltare än man kan förutse. Self-stigande mjöl kan förvandla ett recept aningen bitter och salt, särskilt om en kock glömmer och lägger salt. Bekvämt, är egenföretagare ökar mjöl brukar också siktat, så det är mycket slätt, enhetlig struktur.

Några recept uppmanar särskilt för egenföretagare, stigande mjöl, i vilket fall receptet får inte innehålla tillsats jäsningsmedel eller salt, eftersom dessa ingredienser finns redan. Detta mjöl kan också användas i många vanliga recept, så länge som kockar skärs ned eller skriva ut till jäsningsmedel och salt. Även jäst bröd kan göras med egen stigande mjöl, beroende på recept, även om en del experimenterande kan behövas för att få kläm på saker. Om du har ett recept som kräver egen stigande mjöl och du behöver inte ha någon omkring, måste du lägga salt och bakpulver till receptet för att det blir rätt. Du kan också se recept som kräver egen stigande kaka mjöl, en låg-protein, lätta mjöl som har blandats med jäsningsmedel. Du kan använda vanliga tårtan mjöl med tillsats jäsningsmedel som avbytare i dessa fall.

En sak att vara medveten om när man använder egen stigande mjöl är att bakpulver är aktiveras så fort den utsätts för fukt. Detta innebär att bakverk bör sättas in i ugnen så snart som möjligt efter det våta och torra ingredienser blandas, annars maten kommer att stiga utanför ugnen och kollapsar när det blir inne. Detta är också en fara med någon typ av snabb-syrat mat gjord med bikarbonat eller bakpulver, så om du kämpat med platta kakor eller hängande kakor, kan detta förklara ditt problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.