Vad är osyrat bröd Ball Soup?

osyrat bröd boll soppa är en soppa som görs med kycklingbuljong och osyrat bröd bollar, en typ av knödel. Denna soppa är hemma i östeuropeiska judiska samhällen, även om det har blivit populärt i andra delar av världen. Den är enkel och mättande, vissa människor tror på osyrat bröd boll soppa som är själva sinnebilden judiska komfort mat som följd. Det kan lätt göras hemma, och många judiska delis lager det, speciellt under påsken, då osyrat bröd bollen soppa är en gemensam punkt på bordet. Den mest grundläggande osyrat bröd bollen soppa är bara kycklingsoppa och osyrat bröd bollar, även om vissa kockar lägga till grönsaker, strimlad kyckling, och andra ingredienser för mer konsistens och smak. Helst ska kycklingbuljong vara hemlagade, både därför att det kommer att vara av högre kvalitet och eftersom kocken kan se till att beståndet är kosher. Det första steget i att göra osyrat bröd bollen soppan gör osyrat bröd bollar. Osyrat bröd bollar görs genom att blanda fett, osyrat bröd mjöl, vatten och kryddor efter smak, att bilda en tät, klibbig deg. Generellt proportionerna är ungefär en halv kopp mjöl osyrat bröd till varje två ägg och två matskedar fett. Kyckling fett är det klassiska valet, även om andra fetter och oljor skulle säkert kunna användas. Ingredienser som salt, peppar, torkad lök och så vidare kan läggas till enligt önskemål.

Medan degen för osyrat bröd bollar är monteras, är beståndet värmas upp så att det blir kokande när degen är klar. Kockar hand-form bollar i våta händer och sedan släppa dem i den kokande buljongen att koka, det osyrat bröd bollarna snabbt expandera i tät klimp. Soppan är traditionellt serveras varm, ladled ur soppan potten och i en serveringsskål. Eftersom osyrat bröd bollar kan vara svåra att göra eftersom degen är så klibbig, några kockar vill göra en stor sats osyrat bröd bollar, koka dem i kokande vatten, och sedan frysa dem. Den frysta bollar kan falla in i lager för att värma upp vid behov. För folk som inte vill göra sin osyrat bröd bollar hemma, en judisk deli kan ha möjlighet att leverera dem.

De ingredienser i grundläggande osyrat bröd bollen soppa hända uppfylla dietkrav av påsken, vilket gör maten ett populärt val för denna judiska högtiden. Men det är också serveras året runt, somliga skämtsamt kallar den "judiskt penicillin", en anspelning på det faktum att det ofta erbjuds till personer som är känsla under vädret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.