Vad är kallpressad olja?

Kallpressad olja är olja som har producerats med hjälp av en låg värme teknik. Införandet av värme till processen att göra olja försämrar smak, näringsvärde, och färgen på oljan. Värme ökar emellertid avkastningen. Av denna anledning tenderar kallpressad olja att vara dyrare, men det är också av högre kvalitet.

Termen "kallpressad olja" är föremål för olika regler beroende på vilken del av världen där den är gjord. I Europeiska unionen, till exempel olja som är märkt med kallpressad måste produceras i en miljö som aldrig överstiger en viss temperatur. Temperaturen varierar, beroende på oljan, men är i allmänhet omkring 80 grader Fahrenheit (27 grader Celsius). I USA är olja märkning inte reglerad, så "kallpressad olja" kan faktiskt inte vara kallpressad olja alls. Konsumenterna kommer att behöva lukta, smaka och se oljan för att avgöra om det verkligen är kallpressad. När oljan görs av nötter, frön, frukter eller används för att göra oljan först mals till en jämn pasta. Pastan går igenom en malaxation process, en långsam omrörning som uppmuntrar olja i pastan till dunge. Att utvinna oljan, är det tryck som tvingar oljan ur pasta. Uppvärmning pastan kommer att öka utbytet av olja. Vissa producenter blanda pastan med varmt vatten, eller värme det innan du trycker. Andra gör kallpressad olja med hjälp av en olja sten ensam att ta bort oljan. Efter det att oljan har framställts, är den placerade och buteljeras. En del företag tillverkar "expeller pressad olja" som är gjort i ett högt tryck miljö. Det höga trycket är ibland nödvändigt med tjocka nötter och frön, men det skapar värme genom friktion. Vissa expeller pressade oljan kan kallas kallpressad, eftersom temperaturen inte stiger mycket. Andra expeller pressad olja, dock sker vid mycket höga temperaturer, och kan inte anses kallpressad olja. Företag kan förtydliga genom att särskilt märka en produkt "expeller kallpressad olja. "

Många kockar tror att kallpressad olja har en överlägsen smak, och aktivt söka den. Förbandsmaterial och maträtter där smaken av oljan kommer att spela en viktig roll, kallpressad olja är allmänt överlägsen andra typer av olja. Men när oljan kommer att värmas genom matlagning, bör konsumenterna mer intresserad av rökning punkten i oljan de använder. Vissa kallpressade oljor som inte kan hantera hög värme och bör inte användas i matlagning ändå, eftersom den känsliga och komplexa smak försvinner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.