Vad är icke-vetemjöl?

Icke vetemjöl är mjöl tillverkas av spannmål än vete. Mjöl är helt enkelt marken säd så det finns många olika möjligheter. Icke-vete mjöl omfatta de från baljväxter, nötter, ris, soja och majs. Flesta mjöl är inte utbytbara, vilket innebär att resultatet av ett recept kan visa sig mycket olika beroende på vilken typ av mjöl som används.

Vitt vetemjöl, även kallad allrengöringsmedel mjöl, är den mest använda mjöl i USA. Eftersom det inte använder den kli och groddar av vete, är det inte hälsosamt och rikt på fiber som helhet vetemjöl som använder den kli och groddar. Vissa människor har intolerans eller allergi mot vete och behöver inte vetemjöl.

Några populära icke-vete mjöl görs av korn som quinoa, råg, majs, korn, bovete och Amaranth. Många av dessa är inte ensamt, men i kombination med annat mjöl. Amaranth mjöl är ganska kryddig och söt och används till kakor, pannkakor och muffins. Bovete mjöl är populärt för användning i pannkakor och pasta och ett högt innehåll av protein. Kornmjöl kan användas i bakverk som kakor.

Majsmjöl, ofta som en biprodukt av majsmjöl, har använts i århundraden av indianer i sydväst. Majsmjöl är icke-vetemjöl tillverkade av gula, blåa eller vita sorter av majs. Det ger en hjärtlig, frasig vädjar till bröd, pannkakor och munkar. Blue majsmjöl innehåller mer protein än antingen gul eller vit.

Nötter t. ex. mandel eller hasselnötter är också grunden för att göra icke-vetemjöl och har hög halt av protein. Mutter mjöl mals finare än jordnötter och det är egentligen den enda verkliga skillnaden mellan dem. Italienare och ungrare baka traditionellt och laga mat med kastanj mjöl. Mutter mjöl av något slag normalt inte utgör mer än en fjärdedel av mjöl som används i ett recept. När du bakar med icke-vetemjöl, viktigast är vad andra mjöl att använda med det, särskilt om vetemjöl inte kommer att användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.