Vad är glasnudlar?

glasnudlar är asiatiska nudlar görs genom att kombinera vatten med en stärkelse som potatis-eller Mungböna stärkelse för att skapa en deg som man kan bygga ut och styckat och tvingade genom strängsprutning. Klassiskt, kockar göra mycket tunna glasnudlar, även om det är möjligt att finna fett nudlar i vissa delar av Asien. Dessa nudlar används på olika sätt i många asiatiska länder, inklusive Kina, Japan, Korea och Thailand, och de är mycket populära i områden med stora asiatiska befolkningen såsom Hawaii. är dessa nudlar även kallad cellofan nudlar, bönor tråd nudlar, eller kinesiska spån. Den "glas" är en hänvisning till det faktum att nudlarna tur tydligare när de tillagas. Glasnudlar visas i fyllningar i dumplings, vårrullar och andra stoppade rätter, och de används också i rör frites, soppor och sallader. Någonstans att en stärkelse som ris och vete pasta skulle användas, kan glasnudlar användas.

Tillverkare av glasnudlar typiskt spole lång nudlarna upp i bon för torkning, så att nudlarna kommer kompakta lätt för förpackningar och sjöfart. Kockar använder dessa nudlar med blötläggning boet i kallt till varmt vatten tills nudlarna börjar mjukna och dra isär, och sedan lägga nudlarna i vilken maträtt de skall användas i. glasnudlar laga mat snabbt, så de brukar läggas till i slut på saker som rör frites och soppor, så att de inte kommer att falla sönder.

För personer som har svårt att smälta gluten, glasnudlar är ett bra alternativ till Asien vete nudlar, eftersom de är naturligt glutenfritt. Glasnudlar har också en mycket mild smak, och de absorberar såser och smakämnen ganska lätt. Så länge de inte är överkokt, glasnudlar har en aning mjuk konsistens, och de är också mycket starka, som kan stödja blandningar av stora och tunga ingredienser såsom de som finns i en stek.

De flesta asiatiska marknaderna bära glasnudlar, även om namnet på etiketten inte kan läsa "glasnudlar. " känner du igen glasnudlar i paketet, eftersom de har en något vitaktigt utseende, och de är vanligen rullade i bon som liknar små förpackningar med påsk gräs. Så länge nudlarna hålls torra, kommer de att hålla i huvudsak för evigt, även om det är en bra idé att försegla paket efter de har öppnats så att nudlarna inte blir inaktuella. Torr glasnudlar kan även plocka upp smaker från matlagning och lagras kryddor om deras förpackningar är fri, så om du inte gillar tanken på köttfärslimpa i smaken glasnudlar, kanske du vill behålla paketet förseglade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.