Vad är en söt omelett?

En söt omelett är en frukost eller dessert livsmedel som huvudsakligen görs av ägg. Ungefär som en crepe eller en pannkaka, en söt omelett brukar rullas ut tunt och täckt med frukt, socker eller sirap. Andra recept rekommendera fylla omeletten med pålägg under kokningen.

omelett är en fransk mat som går tillbaka till åtminstone den 14: e århundradet. De består av ett ägg smet, ibland blandat med mjölk och steks i en stekpanna. Traditionellt är omeletter antingen vikas ihop till en halvmåne form eller rullas in i en smal cigarr form. Frukost omelett brukar vara fylld med ost, kött eller grönsaker. De är en stapelvara på frukost menyer och är oftast ganska fyllning.

Den söta omelett är mer besläktad med kräpp eller pannkaka, även om det innehåller inga mjöl eller stigande ingredienser såsom bakpulver. Vissa recept kräver lite socker vara väl slagen i äggsmeten. Söt omelett är mycket mindre tidskrävande än många crepe recept, som vanligtvis rekommendera lämnar smeten ut natten innan tillagning. Denna mångfald av omelett är också användbart om du råkar vara av mjöl, eller är på en kolhydratfattig kost. Att göra en söt omelett, vispa tre ägg tillsammans med en äggvita. Extra äggvita kommer att bidra till ludd i smeten. Du kan lägga till en liten mängd mjölk, smör eller grädde om du vill justera blandningens konsistens. Vispa en tesked eller så av finkorning vitt socker, till exempel bakning socker. Smörj en stekpanna med smör eller matolja för att förstora.

Värm stekpannan tills en droppe vatten sizzles när den träffar pannan. Häll av din omelett blandningen i formen för att täcka botten och snurra pannan för ett ögonblick att jämnt fördela smeten. När kanterna är brun, vänd på omeletten med hjälp av en spatel eller försöka knäppa den med bara pannan. Det rekommenderas att nybörjare gör extra smet om de försöker denna metod, eftersom omeletten ofta hamna på golv, tak eller brännare. En nyckel till god omelett är en vägran att panik.

När söta omelett sker på båda sidor, placera på en tallrik och topp som önskas. Traditionell pålägg inkluderar citronsaft, strösocker, och apelsiner. Känn dig fri att experimentera med dina favorit frukter och pålägg. En läcker söt omelett recept efterlyser fyllningar lönnsirap, bananer och clotted cream.

att laga pålägg inuti söt omelett, lägg dem omedelbart efter virvlande smeten och vik i en halvmåne form så insidan ska laga. Eftersom smeten är relativt tunn, detta kock gånger kommer att vara kortare än en traditionell omelett. Om du gör flera söt omelett, varma ugnen och placera kokta omelett inuti för att bibehålla värmen. Sweet omelett är en stor kolhydratfattig alternativ till crepes eller tung pannkakor, och ägget smeten är en utmärkt proteinkälla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.