Vad är en paradrätt?

paradrätt är terminologi som ofta används i samband med middag ute. Termen syftar på en maträtt som är länkad till en specifik restaurang eller kock. I vissa fall är det också används för att hänvisa till den hemgjorda specialitet en novis.

Menyn på restaurangen är vanligtvis en produkt som innebär mycket planering. I vissa fall, restauranger hyra personal att göra detta för dem. När det gäller kedja restauranger, de ofta begära att en eller flera underskrift rätter att utvecklas i processen. Dessa specialiteter kan tjäna flera syften. En paradrätt kan bidra till att ge restaurangen en viss identitet, utan också kan konvertera folk till lojala kunder. Oavsett hur långt varje gren är från och med nästa, signaturen rätter är vanligtvis desamma. Vissa människor kommer att gå till den kedjan restaurang oavsett var de är och alltid beställa samma paradrätt. Av denna anledning specialiteterna på en restaurang kedja måste i allmänhet vara lockande för en diversifierad marknad.

kockar skapar signatur rätter för många av samma skäl. Göra det kan hjälpa dem att skapa sig ett namn. När de funderar på att utöka sin karriär längs stigar som säljer kokböcker eller hyser matlagning visar, deras rätter signatur är ofta vad sporra deras popularitet. Kock, dock kanske inte lika angelägna om att göra sin paradrätt har massa överklagande. Kockar är ofta mer inriktade på kreativitet och nischmarknader. En paradrätt är inte alltid en produkt av planering. Ofta en restaurang eller kock är informerad vad deras specialitet är av kunder eller försäljning. En restaurang eller kock kan bli känd för en maträtt, bara att inse det senare.

Även om en paradrätt kan ha sina fördelar, det kan också ha sina nackdelar. När en konsument bas är uppbyggd kring ett objekt, som bas ofta kommer att motsätta sig förändring. Detta innebär att när en chef eller en restaurang anser att ändra en meny, kan de förlora en del av sina lojala kunder. Samtidigt, pacificera dessa individer kan förhindra marknadstillväxt.

En del nybörjare har också signatur rätter. Detta är vanligt med människor som är socialt och som ägnar sig åt en hel del både i hemmet måltid underhållning. En värdinna, till exempel, kan vara känd för en specialitet. Det kan antas att hon gör det eller föra det till någon typ av insamling som kräver henne att laga mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.