Vad är en ost som gråter?

En ost rivjärn är ett kök är utformat för att flisa eller strimla ost lätt. Det finns en mängd olika stilar, men de flesta använder ett nätverk av skarp hål att osten trycks över. En ost rivjärn är nästan alltid gjorda av metall, och finns att beställa billigt i butiker kök utbudet. Den mest grundläggande formen av ost rivjärn är en platt bit metall med plast eller trä handtag. Detta kan få vila ovanpå en skål eller innehas av ett handtag medan osten pressas mot vassa sidan. Flesta platta graters har flera storlekar av hål för att uppnå olika stora bitar. Flat graters är oftast det billigaste sorten, och är vanligen cirka $ 3-$ 5 US Dollars (USD. )

En klocka rivjärn är formad som en gammaldags cowbell, med fyra sidor alla har en annan typ av galler hål. Dessa något pyramidformad metall graters hålls mot en lodrät yta att använda, samla in den rivna osten under verktyget. Dessa graters är vanliga och billiga, vanligtvis kostar inte mer än $ 10 USD.

En ny sorts ost rivjärn är den roterande rivjärn. Dessa ost graters kan du placera en kil ost inuti verktyget och vev en knopp eller handtag för att uppnå fragmentering. Rotary graters är lite dyrare än ringklocka eller platta formad graters, normalt mellan $ 15-$ 25 USD. ndrade olika hål på en ost rivjärn används för särskilda ostar. Mycket hård ost, t. ex. parmesan eller pecorino fungerar bäst när den används med de minsta hålen. Medium-textured ost, såsom Monterey jack och cheddar, bör strimlad med större hål. Halvmjuk eller mjuka ostar bör generellt inte användas med ett rivjärn, eftersom de helt enkelt kommer att slå mot det och täppa till hålen.

Graters är användbara för alla små slipning behöver, och inte bara används för ost. Citrusskal kan lätt zested genom att trycka mot det lilla hål som en ost rivjärn. Choklad spån är också lätt gjort med verktyget. Rotary graters kan användas för att slipa små mängder av nötter eller godis också.

Rengöring av en ost rivjärn bör göras på en gång, eftersom alla resterande ost får hårdnar och fastnar i hål. Torka av unsharpened sidan av rivjärn med tvål och svamp eller trasa vanligtvis undanröja eventuella återstående riven material. Flesta graters kan tvättas i diskmaskinen, men läsa tillverkarens instruktioner för att få särskilda riktlinjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.