Vad är en olja Suppleant?

Matolja av alla slag är särskilt användbart i bakverk, eftersom den hjälper till att binda ihop ingredienserna och håller bakverk fuktig. Men för oss som är intresserade av att sänka kalorier eller kolesterol i kosten, för mycket matolja kan oattraktiva. Naturligtvis kan du använda byta till oljor med hög enkelomättade fetter (bra fetter). Till exempel kommer välja rapsolja över vegetabilisk olja mindre mättat fett i kosten.

Olja ersätter också kan vara ett annat ämne som kommer att ha vissa bindande och fuktande egenskaper olja, utan fett. För bakverk, är den mest populära olja substitut äppelmos. Det har inte mycket smak och kan enkelt göra muffins, kakor, pannkakor, eller brownies, för att nämna några, lägre i fett men fortfarande fuktig och gott. Riktlinjen för att använda detta alternativ är att först och främst använda osötade äppelmos. Istället för påfyllning, användning äppelmos i en-halva beloppet av den olja som krävs i receptet. Äppelmos kan också vara ett substitut för smör eller margarin i de flesta bakverk, med undantag för piecrust och bakverk.

bara om någon fruktpuré kommer att göra en godtagbar olja ersättning vid bakning. Bananer inte ens behöver tillagas och du kan göra utmärkta bananbröd utan att använda någon typ av olja eller förkorta. Tänk på att frukt med en stark smak kan upptäckas. Detta är anledningen till äppelmos är ofta att föredra. Dessutom innehåller äppelmos en hel del av pektin, som kan hjälpa till att hålla bakverk företaget. Det finns vissa vinter squash varianter som gör en bra olja substitut. Pumpkin, särskilt från socker pumpor är förmodligen det bästa av dessa. Mosade sötpotatis kan också fungera. Dessa kan ha en starkare smak i vissa bakverk, men i bakad poster med massor av andra starka smaker, pumpa kanske inte riktigt lika upptäckas. En annan olja substitut alternativet heter tjock vatten. Detta är en kombination av majsstärkelse och vatten, som värms upp till en viss tjocklek examen och sedan kyls innan den används. Det kan ge fasthet och behålla en viss mängd fukt, och det kan vara en bättre ersättning för saker som salladsdressing, där vad du verkligen är ute efter är att lägga tjocklek. Alternativt, kan du kanske använda skumma mjölk i stället för olja i vissa recept. P

Matlagning spray kan användas som en olje-ersättning om det innehåller en viss mängd olja. Det är dock oftast en mycket liten mängd, och kommer att hålla saker och ting fastnar. Non-stick köksredskap kan också hjälpa dig att sänka olja i alla varor som behövde lagas på ett stovetop eller stekta i en kastrull. En annan utmärkt emulgerande ingrediens är sojalecitin, som du hittar i kylskåpet avsnitt av naturliga livsmedel butiker.

Det är en vanlig missuppfattning att en diet ska vara helt eller så nära som möjligt fettfri. Detta är inte sant, och om du försöker gå ner i vikt, inte skära all olja från din diet. Olja hjälper oss att ta upp fettlösliga vitaminer och förbättrar näringsinnehållet i maten vi äter. Lite olja på en sallad gör faktiskt salladen mer näringsrika. Målet är måttlighet och välja magrare oljor med goda typer av kolesterol. Hålla reda på vad en portion egentligen är, och tillsätt oljan i lägre halter. När du vill splurge genom att äta en bakad bra, är chansen att du inte behöver den extra olja och kan använda en olja som ersättning istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.