Vad är en näringsvärdesdeklarationen?

En kost etikett, som också kallas ett livsmedel etikett, är en grafisk kvadrat placeras på en låda av färdiglagad mat som visar näringsvärdet i en förbrukningsvara produkt. Det ger också detta värde uttryckt i procent av den dagliga näring värden som Food and Drug Administration (FDA) rekommenderar för en hälsosam kost. En kost-märkningen är ett federalt uppdrag komplement till alla livsmedel som handlas Interstate. En näringsvärdesdeklarationen krävs på färdiglagad mat som bröd, spannmål, konserverade och frysta livsmedel, snacks, efterrätter och drycker. Det är valfritt om färsk rå kött och produkter. Om en näring etikett finns med på dessa nya produkter är det ett frivilligt tillägg av tillverkaren. Den information som finns på en kost etikett är standardiserad för alla förpackade livsmedel. Mängden mättat fett, kolesterol, fibrer och andra näringsämnen som är viktiga för hälsa ingår. Dessutom medföljer det näringsämne värde uttryckt i procent av rekommenderat dagligt värden. Den portion är högst upp på etiketten, medan fotnoten anges de genomsnittliga kaloriintaget för en enskild och procentsatser för dagsvärden produkten innehåller så de passar in i detta intag. etikett på början av mat förekom så tidigt som 1862 då president Lincoln inledde ministeriet för jordbruk och Bureau of Chemistry, som senare skulle bli Food and Drug Administration. I början av 1900, antogs Food and Drugs Act och köttinspektionsförordningen Act. Båda var avsedda att skydda konsumenterna från oansvarig livsmedelsproduktion och distribution.

År 1938 antogs en ny version av Federal Food, Drug and Cosmetic Act. Den standard som krävs för identitet och kvalitet för livsmedel samt fastställa säkra nivåerna oundvikliga giftiga ämnen. Dessutom fastställdes handlingen en godtagbar nivå av fylla för containrar, vilket innebär att tillverkarna inte hälften kunde fylla en container för att lura konsumenter att tro att de skulle få mer mat.

President Kennedy införde Consumer Bill of Rights 1962. Detta tillkännagavs konsumentens rätt till säkerhet, att få information, att välja, och att höras eftersom det rör konsumentvaror. Detta följdes av Fair förpackning och märkning Act 1965, som krävde att alla noterade produkter vara ärligt och informativt märkt.

År 1990 Nutrition Labeling och skollagen passerade. Detta gjorde det nödvändigt för alla förpackade livsmedel ha näring etiketter och säkerhetskopiera alla hälsopåståenden med Secretary of Health and Human Services. Detta fungerar också standardiserade grundläggande vita och svarta näring etikett som visas på mat i det 21-talet, tillsammans med definitioner av termer som "låg fetthalt" och "ljus". Förenta staternas federala regeringen upprätthåller dessa standarder för livsmedelssäkerhet och märkning för att skydda konsumenterna från finansiella och fysiska skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.