Vad är en hedersvakt?

Som en maträtt som är beredd att använda två ställ av lamm, är hedersvakt ett underbart sätt att presentera lamm vid middagsbordet, utan att behöva gå till en mycket väsen för presentationen. Här är ett enkelt recept för att förbereda hedersvakt som kommer alla tro att du tillbringat många timmar i köket förbereder en speciell måltid.

Grunden för hedersvakt är att välja två rack av lamm som är liknande i storlek. Att förbereda köttet sektioner, lätt gnugga olivolja till ytan på varje rack av lamm. Med hjälp av trussing eller bakning strängen, för att placera två rack på ett tält form, ta hand använder inte mer av en vinkel än nödvändigt för skålen passar bekvämt i ugnen. Fäst racks tillsammans med strängen. Ben i rack bör spetsar in i varandra, att skapa visuella symmetri, samt gör det enkelt att arbeta med sammanflätad lamm. Därifrån lägga någon särskild smakämnen till interlace rack av lamm som önskas. Placera hedersvakt i en långpanna och se till att placera rack i mitten av pannan.

Precis som med en nöt stekt, är det möjligt att också lägga grönsaker i stekpannan för rostning tillsammans med hedersvakt. Klipp färsk nypotatis, lök, vitlök, morötter och andra grönsaker som familjen har i pannan, arrangerar dem runt hedersvakt. Garnera med lite salt och örter som du själv väljer, till exempel persilja, dill, eller peppar. Placera den fyllda långpanna i ugnen och grädda. För en tilltalande färg och en aning skarp textur till hedersvakt, avslöja för de sista femton minuterna av tillagningen. Den hedersvakt och grönsaker kan lätt överföras till ett serveringsfat, med stort kök spatlar och skedar för att flytta till tallrik. Se till att inte ta bort bageri strängen förrän hedersvakt vilar på serveringsfat.

För alla som inte känner sig bekväm trussing i rack av lamm att skapa hedersvakt, är det möjligt att få två rack som redan är ordentligt bundna av ett slaktare. Huruvida bundet hemma eller trussed av en professionell kött kutter, kommer slutresultatet bli en visuellt tilltalande maträtt som dessutom är smakrika och du lägga en touch av elegans till familjen middagsbordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.