Vad är en cocktail Onion?

En cocktail lök är en betad garnering för cocktails såsom martinis. Tillsammans med oliver och körsbär maraschino utgör de en trio av tre klassiska ätlig garnishes som kan hittas i välfyllda barer. Liksom dessa andra garnishes, cocktail lök brukar komma i stora behållare som håller löken tillsammans med sin betning medium, vanligtvis saltlake. Många livsmedelsaffär och leverantörer sprit lager cocktail lök.

Vanligtvis en pärla lök används som en cocktail lök. Pearl lök är naturligt söta, vilket gör dem till en utmärkt ihopkoppling med många cocktails. Andra söt lök som kristall vax, även känd som den vita Bermuda, används också ibland. I många fall är vita varianter av dessa söta lök användas, eftersom många konsumenter förväntar cocktail löken vara vit. Dock får gult eller rött sött lök användas.

vanligast är cocktail lök brined, och de är ibland kryddad med gurkmeja, paprika, eller liknande kryddor. I många fall är socker tillsätts saltlaken att få fram den naturliga sötman i löken. Den söta, lite salt brined lök par bra med tårta drycker. Salt, kyndel, eller raka drycker är också förstärkt med tillägg av en cocktail lök, som kan ätas efter denna dricks eller kvar, beroende på personlig smak.

Generellt behåller lök en något krispiga konsistens genom insaltning process, som kan lägga en annan mouthfeel till dricka erfarenhet. Eftersom cocktail lök är gjord av en söt lök, är det osannolikt att störa matsmältningen med svavelhaltiga eller ögon vattning smak, även om vissa kulturer använder mer stickande lök som cocktail garnishes. Att göra cocktail lök hemma, börja med ett halvt kilo pärla eller andra söta lök. Blanchera dem kort för att lossa skinn, och trimma bort rötter och stjälkar, med huden stängas av med dem. Nästa, mäta ut en halv kopp var av vitt eller sherry vinäger, äppelcidervinäger, vatten och salt. Lägg till en fjärdedel socker kopp och kryddor efter smak som senapsfrö, gurkmeja pulver, enbär, pepparkorn, kryddpeppar, rosmarin, eller chilipeppar. Värme blandningen tills det kokar, rör i löken, koka i två minuter, och ta sedan bort från värmen. När den har svalnat, tillsätt en kopp vermouth, och förvara i lufttät burk i kylen. När en cocktail lök krävs används en ren Utensil att fiska ut.

wiseGEEK vill påminna läsaren att njuta av sin cocktails ansvarsfullt, cocktail lök eller inte!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.