Vad är en banan blomma?

banan blomma är ett stort, mörkt lila-röd blomma som växer från slutet av ett gäng bananer. Dess betydande högblad, eller blad, bifoga snugly delikat, ljuvt doftande hanblommor. Den honblommor, som inte kräver gödsling bli frukt, växer längre upp stammen från hanblommor. är bananen blomma behandlats i flera asiatiska och tropiska köken som en grönsak. Det är känt i Japan som banan inget tsubomi, i Thailand som dok kluai, i Indonesien som jantung Pisang, i Kina som Shang chao Fua, i Sri Lanka som kehel mal, och i Indien som Kere kafool. Ordet "banana flower" är omväxlande översättas som "banana blomma", "banana hjärta," på grund av sin fysiska likhet med detta organ, eller "groblad blomma. " När tuffare, mörkare yttre korgbladen dras bort, blekare och mer anbud inre blad används i ett antal rätter, som upprättats i en mängd olika sätt. En frisk, kan lämna anbud på banan blomma skivas och serveras rå, som i Thailand, där det ofta åtföljs av varm och kryddig dip kallade nam prik. Det kan också serveras sjuda i soppa eller stekt med tunna nudlar.

Andra asiatiska och indiska köken tillsätt den skivade bananen blomma till kött grytor, rör-Fries, soppor och ris eller nudel kombinationer. Det används också i kalla sallader med sallad blandningen fram till fiket i en av de stora purpurröda yttre korgbladen.

Ont om plockning dem direkt från banan växter, leta efter banan blommor i Asien och indiska marknaderna. När du väljer en banan blomma, välj en som är fast och fräscht, utan vissnande. Den yttre korgbladen överlappa varandra väl, har bra färg, och vara fri från synliga fläckar eller nedskärningar. Om inte skall användas genast kan banan blomma täckas i plastfolie och förvaras i kylskåp.

Många kockar bekant med banan blomma tyder handskar eller beläggning händerna med matolja innan du arbetar med det. Nedskärningen ändar av banan blomma läcka en SAP som färgar huden och andra ytor svarta. Bry sig om att gnugga händerna med matoljan gör cleanup lättare.

Hela banan blomma kan ångkokt hela. De tuffa yttre korgbladen tas bort först, därefter blomma är ångade i femton till tjugo minuter, eller tills de är mjuka. Om så önskas kan banan blomma vara ångkokas i mikron. Placera den rengjorda och putsade banan blomma på en mikrovågsugn plattan med 1 till 2 matskedar (15 till 30 ml) vatten, täck med plastfolie och mikrovågsugn i fem minuter i taget, tills de är mjuka. När banan blomma är sval nog att hantera, packa och skiva.

Den banan blomma anses vara en bra källa till vitamin A och C. Den är traditionellt anses vara till nytta som ett diande agent, och är även tros kunna hjälpa lindra smärtsamma menstruationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.