Vad är en Tandooriugn?

flesta indiska och pakistanska restauranger erbjuder rätter såsom tandoori kyckling eller tandoori lamm, eller presentera gäster med rostat tunnbröd kallas Naan. Alla dessa rätter är skapade i en speciell apparat som kallas Tandoori ugn, eller helt enkelt en Tandoor. En Tandooriugn är i grunden en mycket stor lerkruka, ofta stående axel-högt över köksgolvet. Sidorna ett Tandooriugn kurva inåt mot en centraliserad avgaserna hål. Den Tandooriugn liknar en traditionell pizza ugn som används i italienska restauranger eller ett dagbrott grill i amerikansk grill.

tandoori En ugn är utformad för att ge mycket hög, torr värme. Bränsle för denna brand tillhandahålls av ritkol foder botten av strukturen. För att producera temperaturer som närmar sig 900 grader Fahrenheit (480 grader Celsius), anställda ska kunna upprätthålla en lång vaka att hålla Tandooriugn s kol brinner hela tiden. Vid så höga temperaturer, mest livsmedel tillagas i en tandoori ugn utveckla en mycket skarp yttre lagret utan att offra fuktighet på insidan.

Livsmedel avsedda Tandooriugn förberedelse vanligtvis marinerade i lime eller yoghurt-baserade marinader för att ge smak och fukt. Andra kan få en torr krydda gnida, vilket ger Tandoori rätter deras tydlig röd skiftning. När det gäller bröd är det råa bröden snabbt pressas mot övre väggen av ugnen tandoori och skalade bort för hand flera minuter senare. Bröd kan brinna mycket snabbt, så det tar ofta en erfaren indisk kock veta när man ska ta bort den från värmen i en tandoori ugn.

kött som kyckling, fisk, nöt och lamm gör mycket bra i Tandoori ugnar . Traditionellt är det kött som först styckats på ett tunt blad av metall och infogas i hålet i mitten av ugnen. Köttet är suspenderat i den hetaste delen av ugnen ovanför kolen. Efter några minuter är överhettad kött som tas ur ugnen tandoori och placeras på en bädd av basmatiris eller andra smakrika ris. Flera såser kan också erbjudas, inklusive några med yoghurt, citrus eller curry bas.

Det skulle vara svårt att kopiera den torra processvärme tillagning av en Tandooriugn , men vissa bakgård kockar har kunnat skapa sin egen tegel versioner av ugnarna. Matlagning i mindre lerkrukor är en populär metod i vissa mexikanska och centralamerikanska restauranger också. Den Tandooriugn Förekommer oftast i de norra områdena i Indien och Pakistan, men en del turkiska och grekiska restauranger använder en något modifierad version i deras kommersiella kök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.