Vad är en Rostat Jack?

En rostning Jack är en mekanism som stänger av spett, oftast över öppen eld eller spis. Dessa kan vara eller är fortfarande mekaniska karaktär, eller de kan vara enkla handvevade enheter som var mycket arbete intensiva. De flesta kockar kommer att säga att spotta stekar är bäst när köttet vänds i Rotisserie som stil, ständigt och långsamt, ger även värme till alla sidor. Samtidigt som vi ofta tänker på udden som horisontella över en eld, var några av de tidigaste och enkla rostning Jacks hemgjord. Kött var placerad på ett snöre som var fäst sedan en metall fixtur överst på spisen. Detta hängde köttet vertikalt, och endast krävs kocken som ibland flick köttet för att hålla den snurrande. Detta skulle ha skapat ojämn matlagning, eftersom överst på steken inte skulle ha varit lika värmas upp på botten. Horisontella spottar kan ha handtag som skulle handvevade av kockar, barn, hemmafruar eller andra arbetstagare hushåll att producera stekt kött.

Mekaniska rostning uttagen började växa fram under 18th century. Många arbetade på samma princip som en klocka, och måste avvecklas flera gånger för att skapa spin behövs. Omväxlande, arbetade några inte avveckla sätt utan istället används en rad vikter, som autentiska göken klockor, vilket gjorde mekaniska spinning av köttet. Om köttet vibrationer, vikterna var justeras för att hålla den snurrande går. var den bristande kontakten ofta byggda på öppna spisar och några eldstäder hade stora områden under stockar där drippings kunde samlas. Beviljas, kan dessa innehålla några aska också, men de kan sparas och återanvändas eller kasseras. Eldstäder i dag tenderar att vara mycket mindre och oftast inte har höjd och djup som behövs för att ge gott om utrymme för en rostning jack. Om du har turen att bo i ett hem med anor från 19th century, kan du mycket väl ha en eldstad gott nog att försöka laga mat på spisen.

Även om de flesta rostning uttagen arbetade med vind upp och vikt mekanismer väckte elektricitet med det mindre användning av eldstäder för matlagning och andra sätt att snurra kött. Huge Rotisserie ugnar fanns innan elektriciteten blivit vardagsmat, och dessa rostning jack stilar tenderade att fungera som avslutning på leksaker. Avvecklingen processen tog lång tid, eftersom vissa tidiga stekrestauranger stil ugnar kan tillaga flera stekar på samma gång. Vissa var utformade för att laga bra bit över 100 stekar på en gång.

En rostning uttaget av idag är ofta en osynlig mekanism, vanligen inbäddad i en Rotisserie ugn. Det finns också några eldrivna Turners ansluten till löpande band, som används för svarvning spitted kött över öppen eld. Hel gris stekar nu ofta tillagas med dessa svarvare, och de flesta rave på resultaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.