Vad är en REVBENSSTEK?

En REVBENSSTEK fått sitt namn från platsen för klippa, kons övre bröstkorgen, och det faktum att den är benfri, vilket gör det till ett "öga" i köttstyckning terminologi. Också känd som en Delmonico eller skönhet biff, en REVBENSSTEK anses allmänt vara en av de mest önskvärda styckningsdelar av nötkött. Det kan också vara en av de dyrare nedskärningar att köpa av en kött avdelning eller slakteributiken. Många Steakhouse kunder beställer revbenet ögon stek på grund av sin exceptionella ömhet, stark nöt smak och rykte som det bästa alternativet på menyn. En kvalitet REVBENSSTEK har band av fett som går mellan muskelvävnad, ett önskvärt tillstånd som kallas marmorering.

Medan nötkött ko fortfarande lever, olika delar av kroppen utföra mer arbete eller bära mer vikt än andra delar. Allt detta stam och motion kan göra dessa områden mer magra och tuffa. Ju fler anbud styckningsdelar som finns i delar av kon som inte utförde lika mycket arbete eller bära så mycket vikt, såsom övre bröstkorgen. Detta är den del av nötkött revben som ger sådan populär nedskärningar som prime rib, stående revben stekt, med ben, revben biffar och benfria REVBENSSTEK. När revben avsnittet tillformade men inte separeras, är det säljs som en stående revben stek. Om revben delen är uppdelad i individuella revben men inte ben, det säljs som sargen biff. Först när revben ben tas bort och andra icke önskvärda svans bitar är putsas bort kan det säljas som en REVBENSSTEK. Eftersom en Ribeye biff innehåller betydande band av mättat fett eller marmorering, blir det särskilt anbud under tillagningsprocessen. Fettet mellan muskelvävnaden smälter sakta in i köttet, skapar ett mycket smidigt och tillfredsställande konsistens. Detta är anledningen rib eye biffar är idealiska för direkta metoder värme matlagning såsom grillning, gassande eller panorera stekning. Långsam rostning en REVBENSSTEK skulle bara leda till att fett att göra ur köttet, vilket ger en mycket hård och torr bit nötkött i dess kölvatten. Flesta Ribeye biff recept kräver minst två steg matlagning process, en sammanfattning varm sear, följt av en långsammare direkt uppvärmningssätt. Steakhouse kockar grill typiskt ribeyes på ett galler över glödande kol eller gasbrännare.

Några stek kockar föredrar att suga rå Ribeye biffarna i en erfaren marinad för att ingjuta mer smak i köttet och MÖRA något. Andra anser att REVBENSSTEK redan är så smakrika att allt som krävs är minimal smaksättning och noggrann övervakning eftersom det kockar till önskad nivå av doneness. Många high-end stekhus använda en metod som kallas torr åldrande för att få ut det bästa smakerna av en Ribeye biff. Exponering för luften i ett svalt rum orsakar yttre köttets yta att förlora lite fukt och en del av den naturliga safter av stek väsentligen jäsa innan de skickas till köket för beredning. En Ribeye biff avsedda för en bakgård grill eller hem kök behöver inte vara åldern på detta sätt, men det bör tillåtas uppnå rumstemperatur strax före tillagning.

När du handlar för en REVBENSSTEK, bör en konsument leta efter ett stort antal vita fläckar utspridda i köttet. Detta är ett tecken på god marmorering, en väsentlig del av en kvalitet Ribeye. Köttet bör vara en tydlig röd, inte en tråkig brun-röd färg som anger en oönskad åldrande. Om Ribeye stek skall markeras för snabb försäljning, ska det vara berett samma dag. En bra REVBENSSTEK bör också sänkas ganska tjock, minst en halv till en tum. En tunnare Ribeye kommer att bli mycket svårare att laga korrekt. Även tanken på en saftig två tum tjocka Ribeye biff har sitt överklagande, en egen kock kan öva med tunnare nedskärningar förrän han eller hon känner sig bekväm med korrekta metoder för grillning och stek matlagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.