Vad är en Muffin Top Pan?

En muffin top pan är en grund, sex eller tolv kupade muffin pan konstruerats för bakning den övre delen av en traditionell muffin utan den nedre delen, eller stubbe. Detta fungerar eftersom kopparna i pannan är betydligt grundare än de traditionella muffin pannor. Många föredrar muffin toppar till stubbarna på grund av det krispiga, brynt yta som utgör så smeten stiger upp över kanten i muffinsformar.

Bottnarna, eller stubbar, i muffin är mycket mjukare och smula-liknande i konsistens än den knapriga muffin tops. Stubbarna saknar gyllenbrun kritan att toppen blir. Vissa människor även kasta bort stubbar och äter bara topparna, så muffin top pan hjälper till att förebygga avfall.

Muffin tops är också enklare att äta eftersom stubben del vanligtvis har en muffin papper på det. Plus att det är ganska omöjligt att äta både övre och nedre delar samtidigt inte muffin är ganska litet eller om du bita i mitten som om det vore ett helt äpple. För att lägga en spridning som smör eller sylt till en helt vanlig muffin utan bara tar den på topp i en enda röra, har papper som ska tas bort, då muffin måste skäras med kniv på längden ner centrum. En muffin top pan kan dock ge en muffin top som du kan äta precis som du gör en bit rostat bröd-genom att spridas på ena sidan och håller den i kanterna. Naturligtvis kan du göra samma sak med en vanlig muffin genom att ta bort toppen, men du måste smör stubben separat från början och att den inte smakar likadant. Det är förmodligen därför många människor hamnar kastar stubbarna borta!

En muffin top pan kan vara tillverkade av non-stick material, rostfritt stål eller aluminium. Vissa typer kan diskas i diskmaskin och non-stick typer av muffin grytor är oftast lätt att torka rent. Du kan lägga hackade nötter och /eller en blandning av havre, smör och farinsocker till muffin toppar innan bakning att ge dem ännu mer smak och golden-brynt överklagande. Andra användningsområden för en muffin top pan omfatta baka kakor stora eller små bullar eller rullar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.