Vad är en Morello Cherry?

En Morello Cherry är ett surkörsbär gröda. Morellos kännetecknas av sin mycket mörk hud, kött och juice. De är extremt populära för saker som körsbär paj, körsbär sylt och körsbär sylt, och de används också i ett antal andra desserter. De rika, komplex smak av Morello Cherry kompletterar ett sortiment av ingredienser, speciellt choklad. Du kanske kan hitta moreller på en marknad i säsong, och de är ofta tillgängliga frysas, du kan också prova växande dem, om du bor i USDA zoner fyra till åtta.

Surkörsbär är mer formellt kallas Prunus cerasus , och vid ett tillfälle fanns det ett antal surkörsbär sorter. Tyvärr var tillkomsten av det industriella jordbruket ledde till en minskning av den totala grödan mångfald, inklusive mångfalden bland surkörsbär, och Morello en av de få sorter kvar. Landskapsvänliga är Morello Cherry att föredra, eftersom den blommar senare än andra körsbär, minska risken för skador till följd av frost eller kraftiga stormar. Ett intressant drag av surkörsbär är deras motståndskraft mot skadegörare och sjukdomar, vilket är en anledning sorten har blivit så populär. Den Morello Cherry är också själv bördig, vilket gör det populärt med trädgårdsmästare som har begränsat utrymme att avsätta för körsbär odling, som ett träd för ömsesidig nytta krävs inte. Körsbärsträden relativt lätt att odla, så länge de planteras i väldränerad jord och gödslade regelbundet.

Alone kan Morello körsbär vara lite för bittert att vara trevlig. Men är den bittra smaken mycket mer komplex än sötkörsbär, gör moreller mer lämpade för desserter. De kan också användas i välsmakande rätter, vilket är vanligt i Mellanöstern. Människor som gillar lätt sötad desserter vilja använda surkörsbär, eftersom halten av sötningsmedel kan vara lättare att kontrollera och se till att desserten inte är för söt. Den mörka färgen på Morello Cherry är också önskvärt för många kockar, eftersom det är ganska slående.

Vid val av moreller från din marknad, leta efter företag exemplar utan tecken på mögel, missfärgning eller sliminess. Lagra körsbär i upp till fyra dagar i kylskåp före användning, och kom ihåg att tvätta dem innan du använder dem. Om du kommer att arbeta med många moreller, kan du överväga att skaffa ett körsbär Pitter, vilket kommer att göra behandlingen av körsbär mycket lättare. Om du vill frysa körsbär för senare användning, reservdelar dig lite hjärtesorg och grop dem före frysning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.