Vad är en Lyft Spatula?

Ett lyft spatel är ett kök verktyg som är utformat för att hjälpa kockar manipulera mat. Det finns ett antal olika stilar av lyft spatel, från smärt tårta spatlar för bred, vilket kraftig slitsad stålspalsar är avsedda för grillning. Många kök leverera butiker säljer ett brett sortiment av spatlar, inklusive lyft stålspalsar i flera grundläggande mönster. Dessa mångsidiga och mycket användbara köksredskap göra en fin present till personer som flyttar in i nya bostäder eller upprätta ett kök från grunden. Som namnet antyder, lyft spatlar avsedda att underlätta lyft. De är oftast platt, så att kockar kan glida spateln i livsmedlet i fråga, och de har förstärkt handtag så att kockar kan lyfta mat tillförsikt eller kil spateln till något utan att fråga om brott. Material som metall och silikon är vanligt förekommande att lyfta spatlar, eftersom dessa material är värmetålig, handtag kan tillverkas av silikon, plast eller trä så att de förblir svala vid beröring.

Handtag varianter för lyft stålspalsar varierar. I många fall kommer ett lyft spatel har en offset handtag för att ge mer inflytande. En platt vinkel kan arbeta på stora ytor som grillar, medan vinklat handtag är mycket användbar i nära håll, såsom kastruller av lasagne och andra bakade livsmedel. En bra lyft spatel kommer att få ett kraftigt handtag som är sturdily ansluten, så få saker är så obekväma som bryter en spatel samtidigt serverar mat.

Kroppen av en lyftanordning spatel kan vara breda, smala, fasta, eller perforerad. Självklart är den smalare ett lyft spatel, desto mindre stabil kommer det att bli, men slank spatlar kan användas för att betjäna små kilar av kakan, eller smyga in i hörn där en större spatel inte passar. De fungerar också bra för övrigt, för glasyr kakor jämnt. Perforerad spatel kan låta fett rinna medan mat hävs, vilket är bekvämt när stekning eller frilling. I vissa fall ett lyft spatel kan vara slitsad, för att underlätta ännu snabbare dränering. Solid lyfta stålspalsar kan användas på olika sätt, från nonchalansen pannkakor till fasthållning en bit av kakan blad ur en kastrull.

Du behöver inte spendera mycket tid att plocka ut ett lyft spatel. Försök att undvika spatlar som uppenbarligen dåligt gjort, och du kanske vill undvika att lyfta spatlar med plastdetaljer som kan smälta om de lämnas på spisen. Om du tittar på ett lyft spatel med silikon kropp, flex kroppen, om vita streck syns, är silikon av dålig kvalitet, och det kan bryta ner. Flesta lyft stålspalsar är säkra för diskmaskin användning, även om du kanske vill kontrollera för sömmar där livsmedel kan samla in.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.