Vad är en Custard Apple?

En custard äpple är en hjärtformade tropisk frukt hemma i Latinamerika. Har krämig köttet som är påfallande lika med vaniljsås i strukturen, och tenderar att vara söt och milt smaksatta. Förutom Latinamerika vaniljsås äpplet också odlas i många delar av Asien, där det äts tillsammans med andra nära släktingar som cherimoya. Frukten kan vara svårt att hitta i en livsmedelsbutik, eftersom det är allmänt betraktas som sämre jämfört med cherimoyas och andra frukter i Annonaceae familjen.

Tekniskt sett, en vaniljsås äpple oxe hjärta, eller sitaphal är känd speciellt som Annona reticulata , en hänvisning till den delade utrymmen som finns i många sorter av frukten. En cherimoya är en annan art, A. Cherimoya . Andra populära frukter i Annonaceae familjen omfatta A. quamosa , även känd som socker äpplen eller söt standardrutiner och A. muricata eller sur standardrutiner. Frukterna ser alla väldigt lika, men de har olika, distinkta smaker, med söta SOP och cherimoya som föredrog att vaniljkräm äpplen i många fall. Som sina släktingar, växer vaniljsås äpple på ett lummigt träd med stora blad. Bladen typiskt överhäng frukt, skydda den från värmen. En sann Custard apple brukar vara knottrig, snarare än bara fjällande som en cherimoya, och när skivad öppna den visar flera avdelningar i krämig kött och medelstora frön. Fröna kastas före konsumtion, eller så är de spotta ut eftersom köttet äts. Det finns ett sortiment av användningsområden för vaniljsås äpple. Många människor äter den helt, eller blanda med fruktsallader. Det kan också bli en distinkt frukt sorbet, läggas till tårta fyllning, eller förvandlas till en chutney eller sida skålen till kryddiga rätter som curryrätter och grill. Pressa citronsaft över snittet frukt hjälper mot missfärgning. Liksom andra tropiska frukter, vaniljsås äpplen föredrar varma, fuktiga klimat, och de ibland används ornamentally inom områden som Florida.

Den inre färg på en vaniljsås äpple kan variera från gräddvit till röd rosa, beroende på sorten. Vissa träd har tagits fram särskilt med avsikt att producera särskilt söt, krämig frukt med en rik textur, medan vilda träd tenderar att ge sämre resultat. När du väljer en vaniljsås äpple att äta, leta efter en jämnt färgad prov som ger något när man trycker. Åsarna av frukten kan vara något skiftar i brunt, men frukten bör inte vara svart, köttiga, eller skrumpen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.