Vad är en Choklad Egg?

En choklad ägg är en chokladkonfekt som är formad som ett ägg. Chokladägg oftast ses runt påsk, där de utbytte som gåva eller som ingår i Påskägg jagar. Ägget är en traditionell symbol för Kristi uppståndelse i många kristna tro, men choklad ägget har korsat religiösa gränserna för att bli populär hos folk över hela världen. Chokladägg kan hållas i en godisskål nära dörren för gästerna, som har utbytts mellan påsk gåvor, eller dolda för Påskägg jagar och partier.

Många godis tillverkare producerar chokladägg under veckorna fram till påsk, med en mängd olika stilar tillgängliga för konsumenterna. En av de mest kända är Cadbury Cream Egg, som är fylld med en krämig fondant. Man kan också göra chokladägg hemma med äggformade godis och mögel choklad som grund, även om några driftiga kockar har känt att använda faktiska ägg som en form av konfekt.

Några chokladägg är fasta , då de vanligtvis är gjorda av en mjuk choklad så att de är lätta att tugga, och choklad är relativt lätt, så rik choklad kan vara alltför hård för många konsumenter. Fylld choklad ägg görs med choklad skal och olika fyllningar finns också. Förutom fondant, kan ett choklad ägg fyllas med ganache och olika sylt, bland annat. Det är också möjligt att hitta ihåliga chokladägg utan fyllning. Hollow ägg brukar vara överdimensionerade.

Mönster på utsidan av ett choklad ägg kan variera. Textured eller mönstrade formar får användas, eller ägget kan täckas med en godis beläggning. Dekorationerna kan också tillämpas för hand, som i fallet med ett choklad ägg omfattas ränder godis, eller dekorerad med små godis blommor och andra dekorationer. När chokladägg görs hemma, vissa människor tycker lavishing tid över dekorationer, skapar små konstverk med sina sötsaker.

för människor som gillar chokladägg år runda, kan många typer av choklad säkert frysas, som gör att äggen att hålla bättre. Chokladägg kan också förvaras i rumstemperatur under en längre tid, men det är viktigt att undvika att utsätta dem för fukt eller temperaturväxlingar, vilket kan leda till att choklad att utveckla en ful vitaktiga "Bloom. Hemmagjorda chokladägg är naturligtvis tillgänglig när som helst kockar som är bekväm att arbeta med choklad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.